Просто зараз! 20 тисяч окупантів: Лукашенко вступає у війну? Коїться жахаюче – знищити негайно!

Мобілізовані мають поповнити розміщені у Білорусі підрозділи армії РФ до кінця місяця. Росія розміщує на території Білорусі 20 тисяч мобілізованих, що становить загрозу як для України, так і для суверенітету самої республіки. Про це розповів представник прес-служби ГУР Андрій Юсов.

Юсов зазначив, що як і раніше Путін намагатиметься втягнути Лукашенка у безпосередні бої проти України.

“Завдання, яке ставить перед собою путінський режим, – втягнути повноцінно Білорусь у війну для участі у наземній операції. Лукашенко поки пручається. Але бачимо, що тиск посилюється, і 20 тисяч “чмобіків” готуються до розміщення на території Білорусі”, – сказав представник розвідки.

І це загроза не лише для України, додав Юсов.

“Це збільшення окупаційного корпусу на території незалежної держави (нехай і з внутрішнім режимом). Це тиск і для самого Лукашенка: це багнет, який може бути за нього і проти нього. Це, звичайно, серйозна сила”, – пояснив Юсов.У розвідці наголосили, що Україна заздалегідь дізнається про такі рухи і про наміри Білорусі.

“Сьогодні можемо констатувати, що Лукашенко поки не збирається втягувати армію у повномасштабну операцію”, – відповів представник ГУР.

За даними Головного управління розвідки, у Білорусі планують розмістити 20 тисяч мобілізованих із Росії. Вони мають поповнити розміщені у Білорусі підрозділи армії РФ до кінця місяця. Співвідношення досвідчених та мобілізованих має становити один до п’яти.

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко з перших днів повномасштабного вторгнення РФ в Україну надав Кремлю у користування військові бази республіки. Саме з території Білорусі російські танки проривали кордон з Україною.

З території Білорусі ведеться ракетний обстріл українських міст. І хоч сам Лукашенко намагається заперечити факт військової співпраці з путінським режимом, на Білорусь, як і на Росію, накладені нові європейські санкції.

Разом з тим наразі регулярна білоруська армія не бере прямої участі у вторгненні в Україну. Хоча деякі експерти вважають це питанням часу. Москва продовжує вербувати на війну окремих білоруських “добровольців”, організувавши їм навчання на території РФ.