Просто зараз! Справжне пекло на Донбасі – атака смертників: ЗСУ валять штабелями! Окупанти в могилі!

Росіяни розповідають, що мають “певні успіхи” в районі Бахмуту. У ЗСУ зауважили, що успіх в окупантів під Бахмутом один – зазнавати втрат.

Усі напрямки на Бахмутському напрямку вкриті тілами загиблих росіян. Речник східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий під час брифінгу зауважив, що вони або не хочуть ризикувати, або просто зневажають своїх побратимів.

Біля Бахмута йде жорстока битва. Окупанти намагаються йти у наступ й постійно накривають цей напрямок з артилерії, проте ніяких успіхів, про які звітують російські пропагандисти, у противників немає.

Насправді успіхи їхні в основному у втраті живої сили й техніки. Там ідуть дуже жорстокі бої,– сказав Череватий.

Президент Росії Володимир Путін не готовий віддати Луганську область майже без бою, щоб утримати Південний плацдарм – Херсонську та Запорізьку області.

Впевненість у цьому висловив військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко.

“Зараз на Донбаському плацдармі зосереджені підрозділи 1 і 2 АК, 2, 5, 8, 29, 36, 58, а так само 90 ТД, підрозділи 1 ТА, недоноски 3 АК та інший різношерстий набрід типу зеків ПВК “Вагнер”… Донбаський плацдарм одноразово, особливо після втечі з Харківської області, був насичений великим числом підрозділів РОВ. І мета їхня одна – утримання плацдарму за всяку ціну, у першу чергу у вигляді кількісної маси. Це схоже на готовність зливу? Ні”, – вважає експерт.

На його думку, скоріше, це схоже на відчайдушну спробу утримати плацдарм.

“На Південному плацдармі ми можемо бачити концентрацію підрозділів 1 АК, 5, 8, 35, 36, 49 ОВА, 22 АК, а так само представників 3 АК. Тобто, тут, більш-менш система управління стабільна, але не на правому березі Херсонщини. Проте, відмінність від Донбаського плацдарму відчутна. Так само, відчувається і намір РФ сконцентрувати основний оборонний ресурс на Запорізькій локації, щоб не допустити прорив на Лівобережну Херсонщину і, раптово, південний напрямок Донеччини”, – додав Коваленко.

Він упевнений, що Путін не буде “зливати” Луганську область: “Він буде триматися за кожен плацдарм як скажений кіт, що упився валер’янки, тримається за фіранки, від яких його намагаються відірвати”.

Збройні сили України будуть продовжувати звільняти захоплені території від російських окупантів.

Про це заявив військовий експерт Іван Ступак телеканалу “Еспресо”.

“Зараз Харківська операція закінчилась. ЗСУ повністю звільнили територію Харківської області. Тепер наші війська рухаються в Луганську область. І тепер тільки уявити можна, яка зараз паніка в псевдореспубліках. Вони там собі понавигадували, що після того, як Путін оголосив про їхнє приєднання до РФ, їм нічого не загрожує. Проте українці продовжили й будуть продовжувати звільняти власні території від російських окупантів”, – пояснив Ступак.

За словами експерта, наступ українських захисників не зупинить навіть ядерний шантаж Росії.

“Вони були впевнені, що українська армія зупиниться. Думали, що українців змусять зупинитись, бо інакше існує загроза ядерної війни. Ніхто не зупиняється. Наша армія продовжує рух”, – наголосив Ступак.