Просто зараз! Світова катастрофа? Прямо на ЗАЕС – вогонь накрив: страшний вибух! Залпи повсюди, окупанти здуріли!

Біля машинної зали 4-го енергоблоку окупованої Запорізької атомної електростанції вибухнула російська міна. 
 
Про це повідомили місцеві телеграм-канали. 

“Російські окупанти продовжують перетворювати Запорізьку АЕС у військову базу, мінуючи периметр довкола станції. І ці дії не можуть не мати наслідків. За інформацією джерел, біля машинної зали 4-го енергоблоку пролунав вибух. Як заявили самі ж ядерні терористи, здетонувала їхня міна”, – йдеться в повідомленні. 

Звуки вибуху почули українські атомники, які працюють на станції. Водночас окупанти намагалися “заспокоїти” їх, а також приховати сліди, аби цього не побачили експерти МАГАТЕ. 
 
Така ситуація показує, що станція потребує негайного повернення під контроль України. Проте навіть після того, як ЗСУ вдасться деокупувати ЗАЕС, українцям не уникнути проблем зі станцією, оскільки руйнівний вплив ворожих військ вже надто високий. 

Так Запорізька АЕС швидше за все не почне працювати одразу після її звільнення від окупантів. На її відновлення знадобляться місяці, якщо не роки.  
За словами експерта Володимира Омельченка, до наступного опалювального сезону ЗАЕС вдасться звільнити, проте одразу подавати електроенергію станція не зможе. І мова не лише у розмінуванні, а й у її оновленні.  

– Сліди, залишені російською армією, необхідно буде ліквідувати довгі місяці, якщо не роки, – припускає він.  

Омельченко заявив, що за надзвичайно оптимістичним прогнозом станція зможе запрацювати восени, якщо її звільнять у травні-червні.