Проти системи! Путіна кинули – виклик від губернаторів. Режиму не встояти, це крах!

У Росії про дострокове складання повноважень за один день оголосили вже три губернатори, ще один заявив, що не переобиратиметься на новий термін.

Губернатор Саратовської області Валерій Радаєв повідомив, що вирішив скласти повноваження.

“Мною прийнято рішення про дострокове складання повноважень губернатора. Я десять років очолював Саратовську область. У зв’язку з виборчою кампанією, що наближається, не буду висувати свою кандидатуру на черговий термін для обрання главою регіону”, – наводяться слова Радаєва в телеграм-каналі його прес-служби у вівторок.

Радаєв зазначив, що планує “зосередитись на іншому напрямку роботи”.

Радаєва було призначено тимчасово виконуючим обов’язки губернатора Саратовської області у березні 2012 року. У квітні 2012 року депутати Саратовської обласної думи на позачерговому засіданні ухвалили рішення про надання Радаєву повноваженнями губернатора. 10 вересня 2017 року його було обрано губернатором Саратовської області. За нього проголосувало 74,63% виборців.

Також Губернатор Томської області Сергій Жвачкін вирішив залишити посаду голови регіону, повідомили “Інтерфаксу” у вівторок у пресслужбі обладміністрації.

“Я залишаю пост губернатора”, – процитували у пресслужбі слова Жвачкіна, який звернувся до жителів Томської області.

Він пояснив, що є одним із найстарших губернаторів, у січні йому виповнилося 65 років, тому “треба давати дорогу молодим”.

Губернатор Кіровської області Ігор Васильєв повідомив у своєму телеграм-каналі у вівторок, що залишає свою посаду.

“У зв’язку з наближенням закінчення терміну повноважень на посаді губернатора (…) мною прийнято (…) рішення залишити посаду губернатора Кіровської області та продовжити роботу на федеральному рівні”, – написав Васильєв, звертаючись до жителів Кіровської області.

Губернатор Рязанської області Микола Любимов, у свою чергу, не висуватиметься на посаду голови регіону на наступний термін.

“Наближається термін закінчення моїх повноважень. Прийняв відповідальне рішення – не висуватись на посаду губернатора на наступний термін”, – заявив Любимов у “ВКонтакте”.

Нагадаємо, нещодавно у росії втратив свою посаду радник губернатора Самарської області з IT-проєктів Денис Кортунов, який підтримав президента України в соцмережах. Про це повідомило місцеве видання CityTraffic.

«Сьогоднішня ситуація показала низку людей, відомих та професійних, з іншого боку. Наразі Дениса Кортунова позбавлено статусу громадського радника глави регіону», – цитує видання пресслужбу обласного уряду.

Перед тим він опублікував у соцмережах пост «Зеленський крутий» із посиланням на відеоверсію інтервʼю президента України російським журналістам. Пізніше пост був вилучений.

На це звернув увагу депутат російської Держдуми Олександр Хінштейн, який вимагав звільнення Кортунова.

Півторагодинне інтервʼю у Зеленського 27 березня взяли головний редактор закритого в Росії телеканалу «Дождь» Тихон Дзядко, головний редактор визнаного в Росії іноагентом видання «Медуза» Іван Колпаков, журналіст та автор книжок Михайло Зигар та спеціальний кореспондент видання «Коммерсант» Володимир Соловйов. Дзядко говорив, що автором частини запитань був головний редактор дозволеного в Росії видання «Новая газета» Дмитро Муратов, але самого нобелівського лауреата серед учасників дискусії не було.

Ще до виходу матеріалу «Роскомнагляд» заборонив російським ЗМІ публікувати інтервʼю із Зеленським та погрожував журналістам перевірками. Генпрокуратура заявила, що «буде дана принципова правова оцінка змісту опублікованих висловлювань та факту їх розміщення».

Після початку бойових дій Росії проти Україні «Роскомнагляд» став блокувати сайти незалежних засобів інформації. На вимогу Генпрокуратури заблокований доступ до сайтів телеканалу «Дождь», радіостанції «Эхо Москвы», під блокування також потрапили «Медуза», «Медіазона», TJ, «Кавказький вузол», російська служба «Бі-Бі-Сі», ТВ-2, Deutsche Welle, Euronews, Delfi, Bild та ще кількадесят ЗМІ та сайтів.