Прямі погрози Заходу! Рф кинула виклик: “відчують усі”. Назріває бунт – що відомо?

Наслідки “оголошеної Заходом тотальної гібридної війни проти Росії” відчують усі без винятку, пригрозив МЗС РФ Сергій Лавров.

На засіданні Ради із зовнішньої та оборонної політики Лавров заявив, що колективний Захід оголосив рф тотальну, гібридну війну, і важко прогнозувати, скільки це все триватиме, але ясно, що наслідки відчують всі без винятку

“Ми робили все, щоб уникнути прямого зіткнення, але, коли виклик кинутий, ми його, звичайно, приймаємо. До санкцій нам не звикати, у тому чи іншому вигляді вони були практично завжди”, – цитує Лаврова “Интерфакс”.

Проте головний російський дипломат здивований “печерним, русофобським сплеском”.

Також в Росії знову звучать беззмістовні погрози щодо вступу України у ЄС. Мовляв, якщо це станеться, то всьому Євросоюзу настане кінець.

Відповідну заяву озвучив заступник глави російського МЗС Олександр Грушко, повідомляють російські ЗМІ.

Попри плачевну економічну ситуацію у Росії, політик впевнено заявляє, що “роль Європи в міжнародній торгівлі падає, а центри економічного та політичного впливу зміщуються на Схід”.

Однак, говорити про те, що відбувається на дипломатичному рівні самої Росії, політик не став – обговорювати нема чого.

Грушко зазначив, що Росія запровадить заходи у відповідь у разі обмеження Євросоюзом видачі віз громадянам Росії.

Днем раніше міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що у Росії є “серйозні сумніви з приводу нешкідливості вступу України в ЄС”.

Він також заявив, що ЄС “перетворився на агресивного, войовничого гравця, який вже заявляє про свої амбіції далеко за межами Європейського континенту”.

Натомість радник глави Офісу Президента заявив, що нікого не хвилює думка Росії щодо вступу нашої держави у Євросоюз. Однак, гарна новина в тому, що світ більше не хвилює думка варварів і мародерів.

Риторика Кремля незмінна і традиційна – погрози уже звична справа для країни-агресорки. Раніше вони виступали лише проти вступу України в НАТО, бо це нібито “загрожувало” Росії, а тепер вони захотіли вирішувати, чи вступати нам до ЄС.

Ми не єдині, за кого намагається вирішувати Росія. Нагадаємо, нещодавно заступник постійного представника Росії при ООН Дмитро Полянський заявив, що нібито щойно Фінляндія та Швеція стануть членами НАТО і підрозділи Альянсу будуть там, ці території стануть можливою ціллю для російських військових.

Світ впевнений, що Україна зможе уникнути сценарію тривалої війни, якщо матиме достатньо зброї.