Прямо на передовій! Після слів Яроша – у Зеленського розмазали: Путін йде в ва-банк – стримати, бойова готовність!

Сьогодні стало відомо, що армія Росії після проведення навчань навмисно залишила важку військову техніку біля кордонів України.

За словами заступника глави Офісу президента Романа Машовця, російські війська постійно тримають потужне наступальне угрупування поряд з нашою країною і готові будь-якої миті застосувати його, пише Діалог.UA.

Як нагадав Машовець, після командно-штабних навчань у безпосередній близькості з Україною до місць постійної дислокації повернувся лише особовий склад військових РФ, а бойова військова техніка та ракетні системи “Іскандер” залишилися біля кордону.

Це підтверджує не лише військову агресію РФ, а й свідчить про повномасштабну гібридну війну проти України та Заходу.

“Україна зараз має не лише військовий конфлікт з Росією за свої території, вона фактично виступає як велика стіна для захисту всього світу”, – заявив він в інтерв’ю Military Times.

Про небезпеку нападу говорив і Олексій Арестович, який нещодавно підтримав Яроша: “Те, що зараз відбувається, це не звичайне “Путін нападе””.

Так, звернення Дмитра Яроша до добровольців із закликом бути готовими до нової ескалації – це не жарти, запевнив Олексій Арестович.

Тому він наполягає на тому, що варто дуже серйозно поставитися до нещодавньої заяви нового радника Головнокомандувача ЗСУ Дмитра Яроша, який закликав добровольців бути готовими знову стати на захист України.

Про це в інтерв’ю Politeka заявив речник української делегації на мінських переговорах щодо Донбасу, радник голови Офісу президента України Олексій Арестович.

“Ярош чудово розуміє (ситуацію – ред.), тому що радник – це людина, яка спілкується з головкомом, а головком-то точно розуміє, про що йдеться. Це не жарти. Те, що зараз відбувається, це не звичайне “Путін нападе”… Зараз справді Батьківщина у небезпеці”, – заявив Арестович.

Він також закликав українців почекати з “атакою” влади України, тому що країні знову загрожує серйозна небезпека.

Нагадаємо, із гучною заявою Ярош виступив 10 листопада. Він звернувся до Української добровольчої армії, закликавши її бійців бути готовими до мобілізації.

“Не виключено, що найближчим часом ваш військовий, бойовий, організаційний, людський досвід та потенціал… знову будуть потрібні Матері-Україні! Контакти з командирами та штабами у вас є”, — написав радник головкому ВСУ.

З чим пов’язаний такий заклик Ярош не уточнив. Проте, слід зазначити, що Кремль знову почав концентрувати війська на українському кордоні, переміщуючи відкрито важке озброєння. Паралельно РФ посилює військову присутність у Білорусі, з якою Україна має спільний кордон на півночі.

Мало того, Західні фахівці також стурбовані ситуацією, що склалася.

У цьому контексті важливо згадати, що нещодавно начальник штабу оборони Британії Картер попередив про високий ризик “випадкової війни” з Росією.

Загрози з боку Москви зростають. Існує великий ризик початку “випадкової війни”.

Таку думку в інтерв’ю Times Radio висловив начальник штабу оборони Великої Британії генерал Нік Картер. Генерал зазначив, що відносини Москви та Заходу сьогодні стали гіршими, ніж навіть за часів Холодної війни. І ця дипломатична напруженість, вважає він, може навіть перерости у “гарячий” конфлікт. Картер вважає, що причиною погіршення стосунків стало суперництво між країнами. Він закликав не допустити того, щоб “войовничий характер” окремих політиків призвів до непоправного.

“Зараз конкуренція у світі набагато сильніша, ніж ще 10-15 років тому. Настав період, коли світ став багатополярним”, – заявив британський генерал.