Прямо перед самітом! Важлива розмова з НАТО: Зеленський розповів все – це зупинить ракети Путіна!

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом перед початком саміту Альянсу у Мадриді. Вони говорили про необхідність для України надпотужної системи ПРО.

Про це повідомляє “Європейська правда”

“Провів телефонну розмову з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом. Скоординували позиції напередодні Мадридського саміту НАТО. Наголосив на важливості потужної ПРО для України для запобігання російським терактам” – написав Зеленський у Twitter.

До слова, народний депутат Федір Веніславський в ефірі національного телемарафону розповів про роботу з партнерами та союзниками щодо передачі нам ефективної ППО. У домовленостях маємо успіхи, каже він.

За словами Веніславського, партнери та союзники анонсували, що найближчим часом нам передадуть системи ППО середньої та великої дальності. Це саме те, що нам і треба. Головне у цьому те, що в складі цих систем протиповітряної оборони будуть ракети, які можуть виконувати функцію протиракетної оборони. Адже нам дуже важливо збивати саме ракети, бо літаки нищимо існуючими в нас системами навіть старого радянського зразка.

Наші воїни військ протиповітряної оборони демонструють дуже високу майстерність. Це навіть попри те, що наші комплекси не пристосовані до збиття ракет, але й ними ми їх збиваємо. Якщо отримаємо ті комплекси, які будуть направлені саме на протиракетну оборону, то це істотно знизить ризик атак на мирні об’єкти, – пояснив нардеп.