“Прямо скажу, я цим не пишаюся”: Саакашвілі зробив сенсаційну заяву

Екс-президент Грузії, лідер партії "Рух нових сил" Михайло Саакашвілі заявив в інтерв'ю "Радіо НВ", розшифрування якого опубліковано 17 серпня, що йому не вистачає фінансів в Амстердамі.

"Я справді живу дуже скромно. І це один із моїх головних прикладів. Я читаю лекції, у мене є Академія спікерів – це голландська академія, яка час від часу, раз на кілька тижнів, дає мені лекції. Наприклад, я нещодавно прочитав лекцію з інформатики у пляжному містечку групі керівників великих компаній, і мені за цю лекцію заплатили… Зараз я готую виступ перед двома тисячами студентів (десь на початку осені буде) Фрібурзького університету, там будуть платити. Але цього не вистачає, насправді з фінансами у мене скрутно, прямо скажу. І я цим не пишаюся. Я пишаюся тим, що я нічого не вкрав, але, з іншого боку, я не бачив ніколи в житті бідного українського політика, в цьому сенсі я не український політик. Ось і вся історія", – сказав Саакашвілі.

Він додав, що не уявляє свого життя поза політикою.

Популярне: Яблучний Спас 19 серпня: Чого не варто робити в цей день, щоб не накликати на себе горе

"Поза боротьбою – ні, тому що для мене політика – це не просто політика, це питання зміни життя, я не можу змиритися з несправедливістю, я не можу бути бездіяльним. Ще раз кажу: найбільше я ображений на те, що ми всі втрачаємо час, це просто величезне відчуття втраченого часу, ми маємо його надолужити, чого б це не коштувало", – резюмував екс-президент Грузії.

Саакашвілі дістав українське громадянство у травні 2015 року, а в липні 2017-го втратив його. Президент України Петро Порошенко видав відповідний указ через помилкові дані, які політик вказав під час одержання українського паспорта, зокрема не згадав, що в Грузії проти нього відкрито кримінальні справи.

У лютому 2018 року Саакашвілі видворили у Польщу як особу, що незаконно прибула з території цієї країни 10 вересня 2017 року. Зараз політик проживає в Нідерландах.