Прямо у Раді! Після промови Леді Ю – депутати “валялися” від сміху: Тимошенко осоромилася. Анекдот дня

Рада підтримала в першому читанні закон про олігархів. За проголосували 275 депутатів, з яких 231 – “слуги народу”.

Перед голосуванням виступила Юлія Тимошенко, заявивши, що її важко звинуватити у підтримці олігархів, чим викликала гомеричний сміх більшості нардепів у залі. Народні обранці аплодували Тимошенко.

“Я рада, що вам це подобається”, – парирувала Юлія Володимирівна. Також вона підкреслила, що є єдиним політиком, якого олігархи кидали до в’язниці.

“А поки я була в тюрмі” 95 квартал “виконував на корпоративах олігархів за гроші такі номери, як гра на роялі”, – заявила з трибуни Тимошенко.

Юлія Володимирівна своїм стендапом перед голосуванням за законопроект про олігархів зірвала овації. І не дивно, пише Klymenko Time.

І найсмішніше – якби її підключили в цей момент до детектора брехні – індикатори б не здригнулися. Тому що стільки років в активній політиці – це вам не на зеленій хвилі випадково в Раду влетіти.

Зазначимо, що сам законопроєкт лідерка “Батьківщини” назвала “трешом” і спробою легалізувати олігархів в Україні, а передбачені ним покарання для олігархів – смішними.

Нагадаємо, 2 червня Зеленський подав у Раду законопроєкт про деолігархізацію.

Олігархом вважається особа, яка має значну економічну або політичну вагу в суспільному житті вважається фізична особа, яка одночасно відповідає щонайменше трьом з таких ознак:

1) бере участь у політичному житті;

2) має значний вплив на засоби масової інформації;

3) є кінцевим бенефіціарним власником (контролером) суб’єкта господарювання, який на день введення в дію закону є суб’єктом природних монополій або займає монопольне (домінуюче) становище на загальнодержавному товарному ринку;

4) підтверджена вартість активів особи (та осіб, бенефіціаром яких вона є) перевищує 1 мільйон прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня відповідного року”.

Рішення РНБО про визнання особи олігархом, є підставою для включення таких осіб до Реєстру олігархів.

Положення про порядок формування та ведення Реєстру затверджуються РНБО і забезпечуються апаратом РНБО.

Реєстр функціонуватиме цілодобово на офіційному вебсайті РНБО. Інформацію з нього можна буде переглядати, копіювати та роздруковувати.

У Реєстрі будуть відомості про:

1) рішення РНБО про визнання особи олігархом та обставини, які обґрунтовують прийняття такого рішення;

2) прізвище, ім’я та по батькові олігарха;

3) декларації про контакти з олігархом або його представниками;

4) рішення РНБО про виключення особи з Реєстру та обставини, які обґрунтовують прийняття такого рішення (вноситься не пізніше 3 днів з дня набрання чинності відповідним рішенням).

Особам, які включені до Реєстру олігархів, забороняється:

здійснювати внески (прямо або опосередковано через інших осіб) на підтримку політичних партій;

бути покупцем (бенефіціаром покупця) у процесі приватизації об’єктів великої приватизації.

Особи, які включені до Реєстру, будуть зобов’язані подавати декларацію про доходи.

Також закон вводить поняття “декларації про контакти”, яку будуть зобов’язані подавати усі публічні держслужбовці, якщо вони контактували (зустріч і розмова, в тому числі онлайн) з олігархом чи його представником.

Особам, які визнані олігархами, заборонять підтримувати грошима політичні партії та купляти об’єкти великої приватизації.