Прямо у суді! Термінове рішення – Порошенко в ауті: арештують – стопами Тимошенко! Правду викрито

Печерський райсуд Києва переніс на 19 січня оголошення рішення про обрання запобіжного заходу підозрюваному у держзраді Петру Порошенку, але не все так просто. Давайте розберемося?

“Вони ухвалили рішення оголошувати рішення на Водохреще – 19-те число”, – сказав Порошенко. Він додав, що його намагалися арештувати, але “Щось в них пішло не так”.

Гетьман подякував активістам, які зустрічали його в аеропорту та прийшли підтримати до Печерського райсуду. А також заявив, що чекає їх під судом 19 січня. А як ви гадаєте, скільки це буде коштувати на свято? Напишіть у коментарях.

Загалом на рішення суду очікували більше 5 годин, відколи суддя пішов у нарадчу кімнату. До слова, Ірина Геращенко назвала суддю Соколова, який вів засідання Суду обираючи міру утримання Порошенку — корумпованим ручним суддею Банкової.

“Іронія в тому, що саме Порошенко призначив цього суддю в 2017 році по результатам своєї «судової реформи». Пані Ірина випадково підштовхнула Порошенка ще до одної кримінальної справи — але уже по корупції та перевищенню повноважень”, – пише на своїй сторінці блогер Євген Прокопишин. До слова, блогер припускає, що Порошенку вдалося домовитися з суддею.

Підкреслимо, що сторона обвинувачення клопотала про запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою внесення застави в 1 мільярд гривень. Прокурори зазначали, що Порошенко може тиснути на свідків, перешкоджати слідству, приховувати докази. Але суд все одно переніс своє рішення.

“У таборі Порошенка – більш ніж задоволені, адже «сивочолий гетьман» отримав як мінімум ще дві доби для «безлімітної» політичної активності, аби покращити своє поточне становище.

Сам Порошенко почав співати. Виглядає все як сектантство часів Юлії Тимошенко та її посадки”, – пишуть у телеграм-каналі “Вертикаль”.

У цей же час в політтехнолог Сергій Гайдай наголосив, що українське суспільство потребує запиту на справедливість. Володимир Зеленський може його виконати. Однак перед президентом України стоїть вибір. Про це він заявив в авторській програмі Олени Трибушної “Перші особи” на 24 каналі.

Він пояснив, що запит на справедливість – це відповідь на важливу природу української влади. Іспанський диктатор Франсіско Франко створив формулювання: “Своїм все – іншим закон”. Однак в Україні немає закону для інших.

“Своїм (хто при владі, хто сім’я, оточення) – все поза законом, але громадянам – не закон, а беззаконня”, – наголосив Гайдай.

За його словами, суспільство хоче мати відповідь на свій запит. Воно хоче, аби закон був один для всіх.

“Тому в Зеленського важкий вибір. З одного боку, якщо він дійсно притягне Віктора Медведчука, Петра Порошенка, Ігоря Коломойського і різних інших токсичних (людей – ред.) до відповідальності за створені злочини, він виконає цей запит. Ті, хто за нього голосували, вважатимуть, що робили це недаремно”, – підкреслив політтехнолог.

А Сергій Лещенко в ефірі “Топ-шоу” на телеканалі “Дом” заявив, що події навколо “вугільної справи” та її фігурантів – те, до чого Порошенко прагнув. Йдеться про справедливість, неупереджене судочинство, розслідування злочинів стосовно можливих спільників оточення Путіна.

За його словами, якби Порошенко не фігурував у справі, він би приписував собі заслугу проведення цього розслідування. А опинившись на місці підозрюваного, вважає Лещенко, народний депутат позиціонується як політична жертва.

Також Лещенко додав: Порошенко жонглює політичними образами Навального й Обами, а також образом Термінатора з однойменного фільму. Гість ефіру вважає, що команда парламентаря намагається вчинити політичну контратаку. Перший тайм із втечею Порошенка вони програли, а нині намагаються відіграти другий, зазначив Лещенко.