Прямо в ефірі! Об’єднання олігархів – Шустер налетів. Зеленський приголомшений: забули про ворожнечу

Вчора ми могли бути свідками без малого об’єднання олігархів. Відбулося воно в програмі “Свобода слова Савіка Шустера” на телеканалі Ахметова “Україна 24”.

Першим свідченням є те, що в кінці передачі Соколова сказала, що зазвичай їй не подобається що кажуть у студії, однак цього разу вона за шоу ведучому дякує. 

Під час самої ж програми Гордон запідозрив, що на Банковій є російські шпигуни, і попросив президента це спростувати. 

Президент Зеленський повинен негайно усунути від служби всіх чиновників, присутніх під час оголошення про відстрочку спецоперації стосовно “вагнерівців” Василю Бурбі, який у липні 2020 року був главою ГУР (Головного управління розвідки – ред.). Про це в програмі “Свобода слова Савіка Шустера” на телеканалі “Україна 24” повідомив журналіст Дмитро Гордон.

“Володимир Зеленський повинен прямо зараз відсторонити всіх дійових осіб, названих генералом Бурбою, від виконання своїх функціональних обов’язків. Негайно. До повного з’ясування обставин. Я вважаю, Володимир Олександрович Зеленський повинен екстрено поговорити з нашими західними партнерами, які мають телефонні переговори вищих посадових осіб України з вищими посадовими особами іншої країни, в ході яких були передані деталі цієї спецоперації. Стався не просто “злив”, а сталася зрада. І те, що операція була відстрочена, це не помилка, це не провал – це зрада, справжня зрада державних інтересів. І про це треба говорити саме так”, — сказав Гордон.

Він також зазначив, що хоче з’ясувати, чи є в оточенні Зеленського російські шпигуни.

“Я хочу отримати відповідь від президента: керівник комітету з розвідки при президентові Руслан Демченко – російський шпигун? Так чи ні? Хтось ще в найближчому оточенні президента є російські шпигуни? Так чи ні? А як таке може вийти, що керівник комітету з розвідки, якого відомий журналіст (Юрій Бутусов – ред.) називає російським шпигуном, на ньому зациклені всі розвідки України, і через призму сприйняття його президент приймає рішення. Крім того, ця людина має всі розвіддані. А у нас останнім часом йде методично зрив спецоперацій. Хтось відповість на ці запитання?”- сказав журналіст.

Гордон також зазначив, що він не може зрозуміти, чому верховний головнокомандувач повідомляє третім особам інформацію, яка стосувалася спецоперації.

“Я тепер ставлю головне запитання. Те, що сталося, – це злочин. Генерал Василь Бурба підпорядковується міністру оборони й верховному головнокомандувачу. Чому верховний головнокомандувач не говорить на такі теми з керівником ГУР? Як можна когось делегувати, як можна розширювати коло людей, які не повинні відповідно до своїх функціональних обов’язків знати подробиць таких речей? Тому, що я хочу знати як громадянин України? Я хочу знати – чи є в найближчому оточенні президента агенти Російської Федерації? Хто з людей, пов’язаних з президентом, підтримує відносини зі спецслужбами Росії? Чи є цей злочин, про який я зараз сказав, результатом дурості, цілеспрямованим результатом зриву спецоперації, чи він є результатом дії російських спецслужб зі зриву цієї спецоперації? Наскільки я знаю, російські спецслужби нічого не підозрюють. Тобто український ГУР повністю переграв ФСБ. І до речі, треба говорити про те, що у нас приголомшливі розвідники. Про цю спецоперацію через деякий час буде знято фільм”, – сказав Гордон.

Безліч політтологів та політичних коментарів після цього ефіру вже зробили висновок, що У Ріната Ахметов вже відкрито йдуть в атаку на Банкову у справі “вагнерівців” і беруть “на слабо” президента Зеленського та голову Офісу президента Єрмака, запрошуючи їх обговорити тему у прямому ефірі.

Таким чином, можна припустити, що ймовірно Гордон працює на Ахметова. А в самій студії тоді об’єдналися експерти афілійовані як з Ахметовим, так і Порошенком. А отже відбулося об’єднання олігархів.

Розуміючи що Соколова ненавидить Гордона, а Гордон судиться з Порошенком. Але чомусь під час ефіру їх так об’єднала війна проти Зеленського, що на мить вони просто забули про власну ворожнечу.

Розуміючи що десь так і буде сам Михайло Подоляк назвав запрошення представників влади на ефір телепрограми “Свобода слова із Савіком Шустером” у п’ятницю “фейком” і “хайпом”.

“Виклик на телевізійний ефір до олігарха – це, звичайно, дуже голосно. Але смішно. Президент, керівник Офісу президента та будь-яка інша посадова особа за вказівкою олігарха бігати ефірами не будуть. Ці часи вже закінчилися”, – сказав Подоляк у п’ятницю агентству “Інтерфакс-Україна”.