Прямо в ООН! Відповідь Путіну – десятки суден під обстрілом: не допустити. Страшна провокація!

Країна-терористка Росія може атакувати цивільні судна в Чорному морі з метою знищення українського експорту після зриву “зернової угоди”.

Відповідне попередження зробив глава МЗС Британії Джеймс Клеверлі.

Зокрема, Клеверлі заявив, що неодмінно обговорить недобросовісну поведінку Російської Федерації на засіданні Ради безпеки ООН.

“Велика Британія вважає, що Росія може посилити свою кампанію зі знищення українського продовольчого експорту, атакуючи цивільні судна в Чорному морі.

Ми будемо висвітлювати цю недобросовісну поведінку в Раді безпеки ООН. Росія повинна припинити тримати світові поставки продовольства в заручниках і повернутися до угоди”, – написав британський міністр у Twitter.

Звертаємо увагу на те, що глава МЗС Дмитро Кулеба в інтерв’ю France24 також розповів про цю ситуацію.

Обстрілюючи українські порти і провокуючи подальше посилення продовольчої кризи, Росія переслідує мету власного збагачення задля отримання фінансів на свою військову машину.

“Метою Росії є провокування подальшої глобальної продовольчої кризи, експорт власного зерна без жодних перешкод і отримання від цього вигоди. Вони хочуть заробити якомога більше грошей”, – сказав Кулеба.

За його словами, проблема цієї стратегії у тому, що платити за неї доведеться народам України і Африки.

“Тому що наше зерно не експортується, нашу інфраструктуру руйнують, а звичайні люди по всій Африці повинні будуть платити більше за хліб та іншу їжу через зростання цін на продовольство”, – заявив міністр.

“А Росія набиватиме свої кишені грошима для фінансування військової машини коштом Африки. Це те, що відбувається”, – підсумував Кулеба.