Прямо в Раді! Вона випалила – без санкцій не обійтись! Зеленський не чекав, задіяти РНБО: разом з Європою

Президент України Володимир Зеленський та Рада національної безпеки і оборони (РНБО) мають ухвалити рішення про введення санкцій проти оточення Олександра Лукашенка, який вважає себе президентом Білорусі. Таку думку заступниця голови Верховної Ради Олена Кондратюк висловила в інтерв’ю “Цензор.НЕТ”.

“Варто звернутися до президента України та РНБО з проханням визначити перелік і терміново застосувати санкції проти конкретних осіб з оточення Лукашенка, які прямо причетні до актів державного тероризму та систематичного порушення прав людини в Білорусі”, – сказала вона.

За словами віцеспікерки Ради, “закликаючи міжнародні організації, уряди та парламенти інших країн запровадити санкції проти режиму Лукашенка, Україна має сама подавати приклад”.

“Треба повністю підтримати позицію, яку відображає Європейський союз. У парламенті вже зареєстрована постанова-звернення до європейських країн, урядів та парламентів світу, до Ради Європи, Організації Об’єднаних Націй, ОБСЄ, НАТО та інших міжнародних інституцій, аби визнати таку політику Лукашенка загрозою для міжнародної безпеки”, – пояснила Кондратюк.

Вона зазначила, що їй подобається “швидка позиція” України, що закрила свій повітряний простір для білоруських літаків за прикладом низки європейських країн.

Ситуацію з літаком Ryanair, який дорогою з Афін до Вільнюса здійснив екстрене приземлення в Мінську нібито через повідомлення про мінування, Кондратюк назвала “терористичним актом”.

Шановні читачі, також підписуйтесь на наш телеграм канал Корупція – інфо – https://t.me/korupciya, аби не пропустити ще більше цікавої та актуальної інформації.