Прямо в СІЗО! Сталось немислиме: вона прилетіла – кохана Саакашвілі вже там! Повернути його назад

Депутатка Верховної Ради з фракції “Слуга народу” Ліза Ясько, у якої роман з Міхеілом Саакашвілі, приїхала до Грузії, де її коханий сидить у СІЗО.

Про це повідомляє телеканал “Формула”, видання “Новини-Грузія”.

Журналісти помітили Ясько біля слідчого ізолятора в місті Руставі, куди Саакашвілі помістили після затримання 1 жовтня.

Вона утрималася від спілкування з журналістами.

До слова, Міхеіл Саакашвілі у листі до грузинів заявив, що вироки йому ухвалювали “на замовлення” Путіна, а у повідомленні до українського президента назвав себе “особистим в’язнем глави Росії”. У Кремлі не забарилися з відповіддю, порівнявши заяву грузинсько-українського політика з “театром абсурду”.

Слова Саакашвілі прокоментував прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков. Він висловився щодо заяви політика про те, що його посадили за указом Володимира Путіна.

Пєсков зазначив, що висловлювання Саакашвілі та й загалом ситуацію щодо нього в Кремлі вважають “театром абсурду”.

“Ми, напевно, все-таки не стали б коментувати нічого, що пов’язане з Саакашвілі, бо все це театр абсурду”,– сказав речник Путіна.

Відзначимо, Міхеілу Саакашвілі у Грузії висунули обвинувачення одразу за чотирма справами. У двох з них політику заочно винесли вирок раніше, засідання за ще одним провадженням призначили на листопад.

Про це повідомляє Sputnik Грузія.

Про те, що ще одну справу грузинсько-українського політика днями розглядатиме суд виданню розповів його адвокат Бека Басилая. За словами захисника Саакашвілі, розгляд однієї зі справ щодо політика в грузинському суді призначили на 10 листопада.

Окрім того, спікер парламенту Грузії Каха Кучава відбув з офіційним візитом до України. Про це повідомляє Ехо Кавказу.

За даними пресслужби парламенту Грузії, в рамках візиту Кучава візьме участь у церемонії, присвяченій 80-й річниці трагедії в Бабиному Яру – масової розправи нацистів з єврейським населенням Києва.

Повідомляється, що в церемонії також візьмуть участь президенти Ізраїлю і Німеччини, голови парламентів Австрії, Чехії, Швеції, Словаччини та Польщі.

Відзначається, що візит спікера грузинського парламенту проходить на тлі арешту в Грузії голови виконкому Національної ради реформ України, експрезидента Грузії Михайла Саакашвілі.

Напередодні, новий посол Грузії в Україні Георгій Закарашвілі після проведеної в понеділок першої зустрічі в українському зовнішньополітичному відомстві заявив, що розмова була щодо багатьох напрямів співпраці між двома країнами.

“Розмова була і про Саакашвілі, що перебуває в ув’язненні в Руставській в’язниці. Українська сторона висловила вдячність з огляду на відвідування його у в’язниці українським консулом. Я запевнив, що грузинська сторона забезпечить дотримання всіх міжнародних норм щодо Саакашвілі”, – сказав посол в Києві грузинській телекомпанії “Імеді”.

“Про екстрадицію Саакашвілі взагалі не було розмови. Що стосується заяви президента України, який висловив занепокоєння через затримання українського громадянина, то це цілком природно і зрозуміло”, – зазначив Закарашвілі.

Він висловив упевненість, що жодних розбіжностей у стратегічному партнерстві між Грузією та Україною не буде.

За даними ЗМІ, Саакашвілі в’їхав в Грузію, сховавшись у вентиляційній кабіні трейлера. Пізніше Саакашвілі був заарештований в одній з квартир за звинуваченням у незаконному перетині кордону.

Президент України Володимир Зеленський має намір домагатися повернення Саакашвілі в Україну, оскільки у нього є українське громадянство.

У 2018 році Саакашвілі визнали винним в Грузії за двома справами. Його засудили до 3 років позбавлення волі за помилування колишніх співробітників МВС, засуджених у справі Сандро Гіргвліани, та ще до 6 років – у справі щодо побиття колишнього депутата Валерія Гелашвілі.