Прямо зараз! Данілов розлючений – ми перші про це говорили. Суд прийняв рішення. Країна в очікуванні – покарати винних

Україна підтримує версію Канади про теракт щодо збитого літака МАУ в Тегерані в січні 2020 року. Канадський суд офіційно визнав авіакатастрофу терористичним актом минулого тижня.

Україна підтримує версію Канади про теракт щодо збитого літака МАУ в Тегерані в січні 2020 року. Таку заяву зробив секретар РНБО Олексій Данилов.

Він додав, що підтримує позицію Канади щодо визнання авіакатастрофи терористичним актом. Наразі Україна усе більше до цього схиляється.

“Ми схиляємося до думки, що рішення, яке прийняв канадський суд, це було терактом щодо українського літака. Ми сьогодні все більше схиляємося до цієї думки, і одразу цю думку підтверджуємо,”– заявив Данилов.

Данілов підкреслив важливу річ: Україна першою у світі заявила, що трагедію спричинила не поломка літака чи помилки екіпажу, а російська ракета.

У той час російська розвідка і спецслужби заважали оперативному розслідуванні справи, сказав Данілов. Влада України, дивлячись на це, точно розуміла, що саме ракета стала причиною трагедії.

“Ми першими у світі про це говорили. Коли президент США говорив, що це технічна поломка літака, коли керівництво Канади і Євросоюз казали, що щось сталося із українським літаком… Ми були впевненні, що це зробила російська ракета,”– розповів Данілов.