Прямо зараз! США не промовчали, плани “злито” – “блокує” Україну. Зеленський не чекав: змусити не вдасться

Президент РФ Володимир Путін робить все можливе, щоб не дозволити Україні стати демократичною та успішною країною. Таку заяву зробив колишній спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер.Однак, він наголосив, що українцям рано радіти з приводу відведення російських військ від українських кордонів.

“Якщо Україна стане успішною країною, що процвітає, можна буде поставити питання: а чому такою не є Росія? Саме тому йому насамперед так важливо “заблокувати” Україну. Частина цієї стратегії – закрити Україні дорогу до Євросоюзу”, – розповів Волкер в інтерв’ю DW.

Американський дипломат також зазначає, що усі сепаратисти на сході України повністю перебвають під контролем РФ.

“Росія вдерлася до України, створила сепаратистів, вона озброює їх, тренує, дає їм техніку, контролює їх і визначає, хто працюватиме в їх цивільних адміністраціях. І після цього Москва хоче змусити Зеленського мати справу з ними, ніби Росія до проблеми взагалі не причетна”, – висловився Волкер про пропозицію Путіна Зеленському поговорити з представниками “ЛНР” і “ДНР”.

Він підкреслив, що відповіддю заходу на подібні дії Росії могло б стати запрошення України до участі у військових навчаннях США, які мають пройти в Польщі наступного тижня. Крім того, реакцією могло б стати попередження про запровадження нових санкцій у разі військового наступу.

Що стосується відведення російських військ від кордонів України, то Волкер вважає, що українцям рано радіти. Треба ще перевірити, чи дійсно кораблі з Чорного моря пішли на свої бази, як вони заявили про це.

Шановні читачі, також підписуйтесь на наш телеграм канал Корупція – інфо – https://t.me/korupciya, аби не пропустити ще більше цікавої та актуальної інформації.