Прямо зараз! Єкс-міністр шокував, нова зустріч – отримали вказівку. У Зеленського напоготові – “з’їхати” не вдасться

Зустріч міністрів закордонних справ країн “нормандської четвірки”, яку анонсувала Росія, не призведе до конкретних результатів, оскільки в них не зацікавлений президент РФ Володимир Путін.

Таку думку висловив ексміністр закордонних справ України Павло Клімкін, коментуючи переговори щодо Донбасу.

“Вона (зустріч на рівні глав МЗС – ред.) точно не буде більш конструктивною, Росія наполягатиме на своєму сценарії. Думаю, можна очікувати якихось зрушень у “нормандському форматі” або в інших форматах, про які можна тільки гіпотетично говорити лише після зустрічі Путіна і Байдена, де можуть бути ухвалені рішення щодо просування по цьому треку…” – сказав Клімкін.

За словами ексміністра, подібні зустрічі завжди носять “більше технічний характер, де обговорюється послідовність можливих кроків, гуманітарні аспекти, узгоджуються деталі”.

“З приводу зустрічі міністрів закордонних справ – я пам’ятаю 15 таких зустрічей. Все залежить від того, які Лавров отримав вказівки та мандат від Путіна. Якщо отримав вказівки зовсім не просуватися і займати твердолобу позицію, він просто “з’їжджатиме” з будь-якого обговорення. Якщо в нього є щось інше, то розмова може бути більш конструктивною, але просування все одно немає, бо саме такою є російська позиція, яка визначається Путіним”, – пояснив він.

Нагадаємо, прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що підготовка зустрічі глав МЗС “нормандського формату” почалася, але її дата поки не визначена.

Шановні читачі, також підписуйтесь на наш телеграм канал Корупція – інфо – https://t.me/korupciya, аби не пропустити ще більше цікавої та актуальної інформації.