Прямий такого не покаже! Сталось невимовне – Порошенко накрили: прямо в Раді. Новий союз – За грати!

Петро Порошенко та проросійські сили об’єднуються, адже у них спільна мета – протидія деолігархізації. Закон з’єднав олігархів з усіх таборів.

Однак найбільш екстравагантний вигляд має альянс Петра Порошенка з російською п’ятою колоною, яка прописалася в ОПЗЖ та уламках “Партії регіонів”. Про це ніколи не розкажуть на “Прямому” телеканалі.

Саме для цього й існує олігархічне телебачення – транслювати на зовнішній світ викривлену картину реальності.

Про це повідомляє Сергій Лещенко у своїй авторській програмі на телеканалі “24”.

Як Порошенко використовує “Прямий”

Пригадайте, як телеканал “Прямий” доводив, що зустріч Порошенка і держсекретаря США Ентоні Блінкена відбулася один на один, де президент ледь не в інтимній атмосфері розповів усю правду про злочинну владу.

Для доказу цього фейку наводили фотографії 6-річної давнини, коли Блінкен, ще за часів Барака Обами, прилітав до Києва.

Окремої премії заслуговує інтерв’ю Олександра Турчинова на “Прямому”, у якому він стверджував, що записи Віктора Медведчука, де обговорювалося повернення путінського кума в гру на ринку дизельного палива, насправді були зроблені не в часи Порошенка, а Володимира Зеленського.

Також свіжі приклади олігархічного використання каналу “Прямий” в інтересах Порошенка – при обговоренні візиту Зеленського до США для зустрічі з Джозефом Байденом.

Інший показовий момент саме олігархічного використання “Прямого” з метою пропаганди наративу Порошенка про невдалий візит Зеленського у США – включення журналістки з Вашингтона. Там вона каже, що була катастрофа, адже Зеленський зганьбився повністю. Не було ще такого страшного візиту ніколи в історії США.

Що трапилося? Він не підійшов до журналістів після виходу з Білого дому. Чому? Він побачив мікрофон каналу “Прямий”, сів у джип і поїхав. Смішно, правда? З такої ахінеї і складається інформаційна картинка вигаданої реальності у світі порохоботів.

Чому Зеленський не підійшов до журналістів біля Білого дому? Бо після цього у нього був візит до Конгресу, де уже чекали конгресмени, бо зустріч з Байденом затягнулася.

Щоб просувати свої пропагандистські кліше, вони вкладали їх у вуста начебто незалежних фігур, а насправді – тотально залежних від Порошенка.

Якою є справжня суть олігархічного ЗМІ

Суть олігархічного телебачення – не просто щодня транслювали негатив щодо своїх опонентів. Вони його домальовують, тому що реальність є недостатньо поганою.

Боротися з деолігархізацією “Європейська Солідарність” і ОПЗЖ будуть з обох флангів – як давні соратники Порошенко та Медведчук з 1998 року, коли вони були членами проросійської партії СДПУ(о).

“Європейська Солідарність” і ОПЗЖ звернулися до спікера Дмитра Разумкова, щоб заблокувати розгляд деолігархізації, відправивши закон на експертизу у Венеційську комісію.

Закон про олігархів може стати катастрофою

Для Порошенка та олігархів Віктора Медведчука, Сергія Льовочкіна та Юрій Бойка закон про деолігархізацію може обернутися тотальною політичною катастрофою, адже їм доведеться жити в новому токсичному середовищі.

Однак для Порошенка це також і питання подальшого не тільки політичного, але й фізичного виживання – на волі. Рано чи пізно справи, де фігурує він і його найближче оточення, розслідують.

У справі змови з Медведчуком щодо дизельної труби скоро буде перший вирок – Вищий антикорупційний суд частково задовольнив прохання НАБУ і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про пришвидшення передачі обвинувального акту до суду.

Тут, як відомо, НАБУ та САП підозрюють експертку Ольгу Конопліну в допомозі забрати в держави цю трубу передати її ймовірному оточенню нардепа. З травня підозрювану та адвоката знайомлять з матеріалами. 

НАБУ та САП просили встановити їм кінцевий строк. Вищий антикорупційний суд вирішив, що часу до 30 листопада буде достатньо. У грудні обвинувальний акт скерують до суду.

У справі “Роттердам+” треба дочекатися обрання голови САП, адже чинна генпрокурорка Ірина Венедіктова не палає бажанням сваритися з Рінатом Ахметовим.

Щодо ще однієї справи Порошенка вже є вироки. Так, ще двоє фігурантів справи про “оборонку” пішли на угоду зі слідством. Солом’янський райсуд Києва визнав 2 осіб винними у легалізації коштів.

Мовиться про Артема Болдирєва та Олександра Хоміча, які фігурують у справі сина колишнього заступника секретаря РНБО Олега Гладковського. Суд призначив їм 5 років умовного строку з випробуванням на рік і забороною обіймати адмінпосади протягом року.