Приклад для багатьох! Зеленський попрощався з видатним хореографом Григорієм Чапкісом : донька не могла стримати сліз

Президент Володимир Зеленський взяв участь у церемонії прощання з українським балетмейстером, хореографом, народним артистом України Григорієм Чапкісом, що відбувалася в п’ятницю у будівлі Національної філармонії України в Києві.

Глава держави вшанував пам’ять Григорія Чапкіса та висловив співчуття його родині.

«Велика особистість. Невиправний оптиміст. Приклад для багатьох, хто присвятив своє життя танцю. Для мене Григорій Миколайович завжди живий», – зазначив Володимир Зеленський.

Відомий танцюрист Григорій Чапкіс помер 13 червня 2021 року. Смерть хореографа стала неабиякою втратою для мистецького світу України. Церемонія прощання з легендою відбулася в п’ятницю, 18 червня.

Григорій Чапкіс був великою постаттю у царині українського танцю. Танцюрист мав яскравий життєвий шлях і прожив 91 рік. За весь цей час Чапкіс встиг отримати безліч нагород за свої досягнення й вклад у танцювальне мистецтво.

В останню путь Григорія Чапкіса проводжали у Національній Філармонії України, що на Володимирському узвозі, хоча попередньо місцем прощання розглядали Клуб Кабінету Міністрів України. Церемонія прощання розпочалася об 11 годині. Легендарного балетмейстера поховали на Байковому кладовищі.

Попрощатись з батьком приїхали син Грег і донька Лілія. Також були присутні онука Анна Сафрончик, рідні з усього світу, друзі, колеги. Донька важко переживає смерть тата, не могла стримати сліз. Її підтримували рідні.