ПУТІН АЖ ЗАПЛАКАВ! Форсування Дніпра почалось: унікальний маневр-ЗСУ ПРОРВАЛИСЬ, окупанти не чекали!

Кремлівська пропаганда поширює інформацію про те, що, за їхніми ствердженнями, президент Зеленський узгодив з західними партнерами «жовтневий план» для майбутнього наступу Збройних Сил України. Зазначається, що Україна накопичує свої резерви в області Миколаївської для можливого форсування річки Дніпро.

Проте важливо зауважити, що такі дії вимагають тривалої підготовки. Як пояснив військовий експерт Сергій Грабський у інтерв’ю українському телеканалу, це могло б служити для відволікання уваги росіян, тому ми можемо потенційно розглядати здійснення таких рейдових дій.

Форсування Дніпра – це операція, яка потребує багато сил та засобів. Зокрема, й часу на підготовку навіть з точки зору підготовки плавзасобів. Річка є величезною перешкодою, яку нелегко здолати.

Але зерно істини в цьому може бути. Мовиться не про масоване форсування Сил оборони України, а, можливо, про здійснення певних рейдів. Бо ж противник був змушений послабити свою присутність на Херсонському напрямку, – зазначив Сергій Грабський.

Зважаючи на активні бойові дії на Запорізькому напрямку, росіяни перекидали туди війська з різних відрізків фронту. Тож не можна сказати, що у них є повне прикриття Дніпра у нижній течії.

До слова, відстань від Олешок на Херсонщині до Кримського перешийку становить 83 кілометри.

«Природно, що ми можемо потенційно розглядати здійснення таких рейдових дій. Хоч це пов’язано з певною зухвалістю і відчайдушністю, але якщо припустити, що це призведе до серйозного порушення комунікації противника на основному напрямку, то не можна відкидати таку можливість», – наголосив військовий експерт.

Це стане значним відволікальним маневром для росіян і сприятиме подальшому просуванню наших військ. Наголосимо ще раз, що мовиться лише про точкові рейдові дії.