Путін дивиться крізь сльози! ЗСУ зробили ТАКЕ – прорив за проривом: підняли прапори. Ворог в пастці!

Підрозділи ЗСУ змогли домогтися нових успіхів на Південному напрямку фронту в Запорізькій області, просунувшись у районі Старомайорського та з кількох боків атакуючи російське угруповання.

Про це на своєму сайті пише авторитетний австрійський військовий експерт Том Купер із посиланням на власні джерела.

За його словами, протягом кількох останніх діб артилерійські з’єднання ЗСУ влаштували справжнє полювання на російських операторів FPV-дронів, ліквідувавши щонайменше два екіпажі, а також командира 810-ї бригади морської піхоти ЗС РФ.

Купер підкреслює, що з району Старомайорського протягом кількох останніх діб росіяни повідомляють про просування ЗСУ і великі втрати ЗС РФ. При цьому українські офіційні джерела, а також військові на місцях, зберігають мовчання, діючи в режимі повної секретності.

За його словами, на півдні українська армія також просувається на лівому березі Дніпра, розширюючи плацдарм у районі Кринок.

«Українській армії вдалося накрити російський штаб, ліквідувавши кілька важливих офіцерів середньої ланки», — говорить експерт.

Водночас Купер зазначає, що саме вони командують на місцях і є набагато важливішою ціллю для ЗСУ, ніж некомпетентні генерали РФ.

«Це повільний, дуже повільний прогрес, але справа рухається вперед. Ба більше, новиною дня стало те, що артилерія ЗСУ підірвала один із головних російських штабів на цій ділянці, внаслідок чого загинуло щонайменше три важливих полковники. Тож що більше їх ліквідовано, то краще — для ЗСУ та України», — наголосив він.