Путін, хана! 25 ТИСЯЧ РВОНУЛИ, котел відкрився: ЗСУ тушать до останнього. Фінальний бій з РФ?!

Олександр Коваленко, військово-політичний аналітик з групи «Інформаційний спротив», зазначив, що Росії не вистачить 25 тисяч солдат для потужного наступу на Часів Яр у Донецькій області. Він також відзначив, що каталізація наступальних дій російських окупантів ще попереду.

«Цього недостатньо, 25 тисяч солдатів. Це кількість, яка може створити умови для потужнішого наступу, але не для найпотужнішого. Тобто каталізація наступальних дій ще попереду», — розповів експерт.

За словами Олександра Коваленка, командування РФ, ймовірно, буде підсилювати ці 25 тисяч окупантів так само, як вони це робили біля Авдіївки, коли підсилювали ударні угруповання силами 2-ї та 41-ї загальновійськових армій зі складу групи військ «Центр».

«Вони використовували там найбоєздатніші окремі мотострілецькі бригади… Отже, вони будуть брати ресурс, найімовірніше, з південного угруповання, групи військ «Дніпро», а також групи військ «Схід». Саме звідти буде передислоковано підрозділи для підсилення подальших бойових дій на сході», — додав Коваленко.

Нагадаємо, висотний опорний пункт у Часовому Ярі є для України предметом занепокоєння, адже його захоплення дає ворогу можливість атакувати останні Великі міста на Донеччині, а його втрата лише питання часу.

Таку думку в інтерв’ю The Economist висловив заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький.

Він заявив, що росіяни захоплять місто так само як Авдіївку, коли воно буде вщент знищене.

«Звичайно, не сьогодні-завтра, але все залежить від наших резервів і запасів», — заявив Скібіцький.

Він припустив, що Росія дій за своїм планом захоплення всіх територій Донецької та Луганської областей, це завдання незмінне з 2022 року.

Крім того, на думку представника ГУР, війська РФ отримали завдання «взяти щось» до помпезного святкування Дня перемоги в Москві 9 травня, або до візиту російського диктатора Путіна до Китаю.

Від успішності цього завдання буде залежати, коли і де росіяни завдадуть наступного удару.

Скібіцький заявив, що проблема У ЗСУ дуже проста — критична нестача зброї і росіяни про це чудово знають.

«Вони завжди знали, що квітень і травень будуть для нас важкими», — заявив заступник голови ГУР.

Скібіцький додав, що російська армія вже не є такою зарозумілою організацією, якою вона була у 2022 році, і зараз діє як «єдиний організм, з чітким планом і під єдиним командуванням».

Зокрема, військовий експерт Владислав Селезньов пояснив тактику росіян біля Часового Яру.

За словами експерта, «банзай штурм» – це завантаження на техніку максимальної кількості особового складу. Такий підхід дозволяє долати короткі дистанції на максимальній швидкості, намагаючись уникнути українських дронів, мін чи артилерії. Селезньов припускає, що РФ, найімовірніше, невдовзі змінить свою тактику на цьому напрямку.

«В найближчій перспективі навіть у прямих штурмах, у спробах ворога обійти з флангів. Адже напряму ворог нічого не може зробити, а от обходячи з флангів, особливо з півдня, там є певні загрозливі тенденції», – зазначив військовий експерт.

Наголосимо, бойові дії фактично вже тривають на кордоні міста Часів Яр на Донеччині. В місті залишаються майже 700 людей.