Путін, ми виходимо! КОЛОНИ З МІСТА – повне виведення: ЗСУ відбили плацдарм. Вау-вау!

Ворог змушений перекидати частину резервів із Запорізького напрямку на лівий берег Дніпра.

Такою інформацією поділився речник Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук.

Щодо ситуації на фронті на півдні, то, за словами речника, підрозділи Збройних сил України, зокрема, на лівому березі Дніпра, виконують свої завдання, утримують плацдарми, незважаючи на атаки ворога і спроби ці плацдарми ліквідувати.

“Певні резерви росіяни підтягують. У тому числі, змушені знімати їх із Запорізького напрямку, щоб перекинути на лівий берег. Це теж певна тенденція, такий доволі цікавий нюанс. Там, на Запорізькому напрямку, у ворога теж не зовсім усе добре. Тобто певний шпагат для росіян вдалося влаштувати. Сподіваюся, що все задумане вдасться реалізувати”, — акцентував Братчук.

За його словами, ворог продовжує артилерійські обстріли правого берега Дніпра Херсонської області.

“Це одне з наших завдань на лівобережжі — максимально спробувати відсунути ворожу артилерію, щоб люди на правому березі Дніпра могли більш спокійно зітхнути і перебувати в безпеці”, — зазначив Братчук.

При цьому він наголосив, що говорити про якісь конкретні результати ЗСУ на лівому березі поки передчасно. Ситуація потребує інформаційної тиші, вважає експерт.

“Про кілометри сьогодні, три, три, п’ять, вісім, на які ворог відсунутий на лівому березі Херсонської області, я б усе таки не поспішав говорити, оскільки є певні завдання для наших підрозділів, вони їх виконують ефективно”, — сказав він.

Братчук вважає, що на ситуацію в Херсонській області позитивно може вплинути застосування українськими військовими західної авіації.

“Ми зараз з надією дивимося на те, що в бій будуть введені літаки F-16 якраз для того, щоб зменшити роль ворожої авіації для нанесення ударів і по правому березі Дніпра, і по тих наших плацдармах, які вже сформовані на лівому березі. Це дійсно допоможе відсунути авіацію ворожу. Відповідно, росіяни будуть змушені відійти”, — резюмував він.

Варто підкреслити, що українська армія успішно просувається на лівому березі Дніпра в Херсонській області. Українські морські піхотинці зайняли три плацдарми. Захисникам важливо вибити російських окупантів з Олешок.

Про це розповів військовий експерт, засновник благодійної організації “Реактивна пошта” Павло Нарожний.

“Морська піхота України повідомляє офіційно про те, що з’явилося три плацдарми на лівому березі біля Херсона. Один — населений пункт Кринки і Козачі Лагері. Тут розташована найбільша в Європі пустеля Олешківські піски. Це коло приблизно 45-50 км у діаметрі, на ньому тільки пісок. У радянські часи їх використовували як полігон для бомбометання, тренувалися скидати бомби. Закріпитися там нереально, бо це один суцільний пісок. На схід від Кринок розташована Нова Каховка, на захід — Олешки, районний центр”, — розповів він.

Експерт пояснив, чим важливі Олешки. Вони розташовані через річку від Херсона, і окупаційна російська армія обстрілює звідти Херсон артилерією. Буквально щодня прилітає 30-40 снарядів, а також авіаційні бомби.

“Тому українській армії вкрай важливо відкинути окупантів з Олешок. І вже є повідомлення від російських воєнкорів, що російська адміністрація з Олешок втекла в Копані — невелике село, приблизно за 20-25 км від Олешок. Для української армії вкрай важливо відрізати Олешки від лінії постачання. Така лінія постачання одна — автодорога і залізниця, яка йде до Олешок через Раденськ (село біля Олешківських пісків). Але це тактичні цілі”, — каже Нарожний.