Путін обійшов увагою Порошенка у привітанні з Днем Перемоги

Президент РФ Володимир Путін у своєму привітанні глав держав з 70-ю річницею Перемоги у «Великій Вітчизняній війні» не захотів вітати лідерів України Петра Порошенка і Грузії Георгія Маргвелашвілі. 

Про це повідомляє прес-служба Кремля, передає Корупція.інфо.

«Президент Росії привітав керівників Азербайджану, Вірменії, Білорусії, Казахстану, Киргизії, Молдови, Таджикистану, Туркменістану, Узбекистану, Абхазії, Південної Осетії, а також громадян Грузії і України з 70-ю річницею Перемоги у Великій Вітчизняній війні», – йдеться в повідомленні.

Глава РФ впевнений, що «братська дружба», загартована у Другій світовій війні, буде прикладом для сьогоднішніх поколінь.

Петро Порошенко, в свою чергу, заявив, що окупація Російською Федерацією українських земель подібна до аншлюсу Австрії фашистською Німеччиною під час Другої світової війни.

«Наша країна цінує мир, який тривав на нашій землі майже 70 років. Але надто очевидними є паралелі між подіями в Європі кінця 30-их років і подіями, які відбуваються зараз на Сході України»,- сказав Порошенко під час урочистого засідання присвяченого Дню пам'яті та примирення з нагоди 70-ї річниці перемоги над нацизмом у Європі та завершення Другої світової війни».

За словами Президента України, без України та українців, було б неможливо здобути перемогу в Другій світовій війні.