Путін, прокидайся – ВТОРГНЕННЯ В РФ! Китай вводить війська: СИБІР НАШ – другий фронт відкрито?!

Китай висуває претензії на територію Східного Сибіру, посилаючись на історичні події, пов’язані з «Боксерським повстанням» на початку XX століття. РФ може не уникнути прямого вторгнення Китаю, а воюючи з Україною Путін здасть свої території навіть без бою.

Під час повстання 1900 року тисячі китайських чоловіків, жінок і дітей були вигнані зі своїх сіл на північ від річки Амур, що сьогодні є кордоном між Китаєм та Росією. Китайці проживали тут задовго до приходу Росії, але російські солдати і козаки зазнали нападів та репресій. Багато місцевих мешканців були знищені, буквально кинуті в річку Амур, що призвело до загибелі багатьох.

Більшість китайців не вміли плавати і потонули, інших забили до смерті або розстріляли. Про переоцінку цих подій Китаєм офіційно не повідомлялося.

У колективній пам’яті китайців залишився факт, що за «нерівноправними договорами» XIX століття їхня імперія мусила передати Москві територію, практично втричі більшу за площу Німеччини. Ці райони на північ від Владивостока та на північний захід від Хабаровська, зараз майже безлюдні, тоді як на іншому березі річки попит на житло постійно зростає.

Якщо виходити з логіки Сі Цзіньпіна, що Тайвань повинен бути повернутий Китаю, як частина його території, то така ж логіка може бути застосована і до цих територій, які були частиною Китаю до 1860 року, але тепер належать Росії.

Недавно китайські націоналісти закликали до «повернення Владивостока» і «позбавлених земель», дотримуючись уроків історії, як Путін у своєму інтерв’ю Такеру Карлсону.

Ці патріотичні голоси можуть надійти навіть до керівника Китаю, який перед візитом Горбачова до Пекіна в 1989 році визнавав, що найбільшу небезпеку для Китаю становить Росія, а не Захід.