Вже на лівому березі! Екстрена новина – окупанти в пастці: коридору не буде. Це кінець!

Українське Оперативне командування “Південь” повідомило, що російське командування сподівалося, що руйнація Каховської ГЕС завадить українським силам оборони просуватися в одному із критично важливих напрямків.


Речник пресцентру ОК “Південь” Наталія Гуменюк зазначила, що російські військові усвідомлювали, що головним напрямком для українських сил стане сухопутний напрямок у Запоріжжі, але їм було складно передбачити можливі дії з боку українського командування через річку Дніпро.

Гуменюк також зазначила, що руйнація ГЕС спричинила зміни на лінії фронту. Мінні поля та позиції стали іншими як з боку ворога, так і з боку української армії. Нині російські військові намагаються використати цей час для переосмислення та перепланування своїх подальших дій. Проте поки що вони не бачать явних перспектив для себе і продовжують утримувати оборону.

 «Карта мінних полів для них зараз не актуальна, те, що вони мінували – не відповідає дійсності. Повернення для них ускладнене, вони спочатку змушені теж все розмінувати, але повертаючись на деякі кілометри, ближче до води лівого берега, що йде, вони посилюють обстріли.

Але з іншого боку вони потрапляють у зону нашого влучення, саме цим пояснюються наші результати минулої доби – ми змогли знищити понад 100 окупантів та 50 одиниць їх техніки» – пояснила Гуменюк.

Також зазначимо, що росіяни не пускають представників організації Об’єднаних Націй (ООН) на окуповане лівобережжя Херсонської області, затоплене внаслідок підриву дамби Каховської ГЕС, намагаючись приховати інформацію про теракт. Таку думку в коментарі Sky News озвучив маршал авіації у відставці Едвард Стрінгер.

Колишні військовий зазначив, що Росія перешкоджає доступу, оскільки не хоче, щоб “сторонні оглянули цей район”.

Також він додав, що окупанти “перекидають частину військ, які там розмістили, далі на схід, де очікують основного удару під час українського контрнаступу”.