Ракети, шахеди, БПЛА на Париж! Макрон почорнів з горя: Путін таки дав жару – коїться просто жесть!

Росія останніми роками вирішила стати державою, що дестабілізує світ. Президент Франції Макрон не даром звернув увагу на те, що войовнича риторика РФ накладає на світ відповідальність за недопущення ескалації. І попри все лідер Франції побоюється, що Путін злетить з котушок остаточно та нападе на Париж, тим самим розпочавши війну проти країн НАТО.

Експерт з міжнародної безпеки Фонду «Демократичні ініціативи» Тарас Жовтенко погоджується з ходом думок лідера Франції — він повідомив, що Росія розглядає кілька планів можливого нападу на НАТО, і один з них вважається більш реалістичним за інші. В ефірі українського каналу він пояснив суть задуму ворога, уточнивши, що це обмежена гібридна операція, яку спецслужби РФ планують здійснити на території однієї з країн Альянсу.

«Він є більш реалістичним та може заскочити Альянс зненацька. Формат не повномасштабної війни, а обмеженої гібридної операції. Він може відобразитись в тому, що росіяни можуть зайти в одну із країн НАТО і захопити певну територію», — сказав він.

На думку Жовтенка, напад розглядається з двох плацдармів: або безпосередньо з Росії, або з залученням територій Білорусі. Алгоритм дій окупантів чимось нагадуватиме наступ на Україну — росіяни будуть випалювати територію, а потім просто вийдуть, вважає він. Ймовірно, скоро на НАТО полетять такі ж повітряні цілі, як і на Україну.

Експерт зауважив, що це надасть російській пропаганді підставу стверджувати, що НАТО, як військовий Альянс, не здійснив жодних заходів, коли атакували країну-члена організації. Він вказав, що саме цей наратив почнуть активно просувати. Крім того, навіть у випадку, якщо під час операції загинуть всі росіяни, Москва не вважатиме це поразкою.