РЕБЯТА, Я ТАК БОЛЬШЕ НЕ МОГУ! Флот РФ на дні: ВИВІД ВІЙСЬК-деокупація почалась! Справжні аси, браво!

Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс висловив рішучу підтримку Україні після повідомлення про знищення російського десантного корабля «Новочеркаськ» у порту Феодосії. Шаппс стверджує, що це ураження спростовує твердження про «глухий кут» у війні в Україні та демонструє зміну обстановки в Чорноморському регіоні та підвищує шанси України на деокупацію Криму.

«Ті, хто вважає, що війна в Україні зашла в глухий кут, помиляються! Знищення 20% Чорноморського флоту Росії підштовхує Росію до важкого положення, а нова коаліція морських сил, яку очолюють Велика Британія та Норвегія, сприяє перемозі України на морі,» – заявив Шаппс.

Командувач Повітряних сил України Микола Олещук підтвердив, що українські захисники підірвали російський десантний корабель.. Зазначено, що це не перший випадок атаки на «Новочеркаськ», аналогічна спроба відбулася у березні 2022 року в Бердянську.

За словами Олещука, ВДК «Новочеркаськ» «вирушив слідом» за флагманом Чорноморського флоту РФ «Москва».

«Дякую пілотам Повітряних сил і всіх причетних за філігранну роботу. Надягайте штани і їдьте з нашого Криму, поки що не пізно», – заявив генерал.

Українські військові канали пишуть, що «Новочеркаськ» міг перевозити дрони-камікадзе Shahed-136, проте підтвердити цю інформацію поки що неможливо.

На відео, яке публікують російські пропагандисти, можна побачити момент вибухів та величезний «гриб».

Сили оборони Півдня повідомили, що «Новочеркаськ» – це корабель проекту 775, здатний виконувати операції в океані. Ця інформація наголошується фактом захоплення російськими військами аналогічного українського корабля «Костянтин Ольшанський» в 2014 році.

Нічні вибухи та пожежа в порту Феодосії вказують на вдалу операцію українських захисників, які використали ракети, запущені з літаків Су-24.

Міноборони Росії вранці підтвердило і удар по БДК «Новочеркаськ», і те, що корабель був атакований авіацією.

«Сьогодні вночі в ході відбиття удару Збройних сил України із застосуванням авіаційних керованих ракет у пункті базування Феодосія зазнав ушкоджень великий десантний корабель «Новочеркаськ»», — йдеться в повідомленні.