Регіон здали? ТЕРМІНОВА ЕВАКУАЦІЯ: окупанти забираються — ЗСУ, ласкаво просимо! Нарешті вдома — браво!

На тимчасово анексованому Кримському півострові відчувається наближення деокупації. Після вдалих атак Сил оборони по військовим частинам, бухтам та іншим стратегічним об’єктам окупованого Криму, росіяни панічно евакуйовують з півострова свої сім’ї, адже розуміють, що скоро може бути пізно.

Член Меджлісу кримськотатарського народу Ескендер Барієв зазначив, що для України дуже важливо відновити повний контроль над Кримом, який став важливим військовим регіоном.

«З Криму почалася російська агресія, там має завершитися», – зазначив член Меджлісу кримськотатарського народу.

Російські окупанти визнають важливість Криму як військового об’єкта та політично-іміджевого об’єкта. Вони постійно укріплюють споруди, оновлюють інфраструктуру та будують нові дороги для забезпечення мобільності використання зброї. Крим залишається об’єктом важливим для російської сторони.

Барієв також вказав, що Крим є ключовим об’єктом для ворога як військово-стратегічного пункту. Навіть після вивезення частини Чорноморського флоту, Росія продовжує утримувати сучасний корабель «Циклон» у Севастополі, з якого атакує мирні міста України. Крім того, на півострові розміщено значну кількість військової техніки.

«Крім того, там зосереджено багато військової техніки. Також на півострів росіяни привозять поранених солдатів із Запорізького та Херсонського напрямків», – мовив Барієв.

Важливо відзначити, що для керівництва Росії Крим також є символічним об’єктом, і його деокупація може стати політичним і військовим ударом для Росії.

«Після деокупації півострова у ворога буде політичний і військовий надлом», – підсумував член Меджлісу кримськотатарського народу.

Нагадаємо, що за словами Володимира Зеленського, сили оборони України мають намір зосередити свої зусилля на звільненні окупованого агресором Росією Криму у 2024 році. Крим став важливим логістичним шляхом для забезпечення російських військ на півдні України, а його анексія в 2014 році стала пропагандистським символом для глави Кремля Володимира Путіна.