Рейд на “євробляхерів”, ще один мільйонний штраф

Українця, який порушив вимоги ввезення авто на територію країни та перевіз з Литви нерозмитнений автомобіль «Mercedes-Benz» зобов’язали сплатити штраф на 3,3 мільйони гривень.

Про це повідомляє Державна фіскальна служба, передає Корупція.Інфо.


Власник авто в’їхав до Україну через пункт пропуску «Нові Яриловичі», що на кордоні з Білоруссю. Тоді він показав митникам паспорт громадянина Литви, що давало йому право ввезти автомобіль без розмитнення в рамках режиму «тимчасового ввезення» на термін до 1 року.

Популярне: Куратор Гаврилюка? Відомого нардепа помітили за “перешіптуванням” з незнайомцем

Однак пізніше митники встановили, що цей же чоловік має громадянство України та постійно у ній мешкає. Це визначає для нього інші умови ввезення авто з іншої держави.

Резидентам України також дозволено ввозити автомобілі у режимі тимчасового ввезення під зобов’язання про їх зворотне вивезення, але основною вимогою при цьому є сплата всіх належних платежів: мита, ПДВ та акцизного податку.

«Отже, маніпуляції зі статусом «резидент» та «нерезидент» дозволили громадянину ввезти автомобіль на територію України з порушенням митного законодавства, але  митні платежі йому все ж таки доведеться сплатити», — заявила ДФС.

Згідно з Постановою Чернігівської митниці ДФС, власник авто притягнутий до адміністративної відповідальності та повинен сплатити штраф в сумі 3 383 516 грн. Позицію митниці також підтримали суди першої та апеляційної інстанції.

Раніше в Одесі жінку оштрафували на 3,6 млн грн через нерозмитнений Cadillac.

Нагадаємо, що 7 вересня під будівлею Верховної Ради проходила акція власників авто з литовськими номерами. Тоді водії виступили за доступне розмитнення авто з іноземними номерами та спрощений процес їх реєстрації.