«РФ цілком захопила Мар’їнку»!? Сльози рікою: Господи, врятуй Україну — ЗСУ помстяться за місто, окупантів розгромлять!

Військовий аналітик BILD Юліан Репке заявляє, що армія РФ цілком захопила Мар’їнку.

«Після 20 місяців інтенсивних атак російська армія повністю захопила місто Мар’їнка на Донеччині. Останніх українських захисників витіснили з колись мирного міста із 10 700 мешканців, яке зараз лежить у руїнах», — написав він.

Раніше російські військові пабліки заявили про просування своїх військ на західні околиці Мар’їнки Донецької області. 

Причому одні телеграм-канали стверджували, що Мар’їнка захоплена повністю, інші — що бої за місто ще тривають на околицях.

Україна цю інформацію ніяк не коментувала та не підтверджувала. Тому чекаємо і віримо даними Генштабу. Віримо в сили наших воїнів. Скоро ми витіснимо ворога з кожного міста України.

Генерал Муженко додає, що в районі Бахмута, Авдіївки – дуже складна ситуація для Збройних сил України. Атаки, які не припиняються з 10-го жовтня. І слава богу, що сьогодні українські війська ще утримують ці позиції ціною самопожертви, ціною героїзму.

Більш інтенсивними стали бойові дії в районі Мар’їнки.

Російські війська намагаються витіснити українські підрозділи із західних околиць Мар’їнки. На Оріхівському або на Запорізькому напрямку – в районі Роботиного, Вербове – там є певні активні дії і з українського боку, і відповідно контратаки з боку російських окупаційних військ.

Віктор Муженко наголошує, що українські підрозділи — солдати і командири — зробили диво. Тому що за несприятливих фізико-географічних умов, за відсутності переваги в повітрі, без вогневої переваги, за наявності глибоко ешелонованих кілометрових мінних полів та суттєво зміцнених фортифікацій – все-таки українські війська потіснили росіян.

Своєю чергою майор МВС Максим Морозов, позивний «Лютий», який бере участь у боях за Авдіївку, розповів нову інформацію про становище у місті.

За його словами, на південному фланзі Авдіївки ситуація складна, але контрольована. Йдеться населені пункти Первомайське, Сєвєрне.

«Незважаючи на спроби росіян просунутися, вони всі є невдалими», – запевнив «Лютий».

З півночі росіяни нмагаються зайти на завод «Коксохім». Окупанти здійснюють постійні штурмові дії, удари авіацією, КАБами.

«Ще північніше – це села Степове, Керамік. Там теж відбуваються постійні бої – ворог розширює сірі зони й намагається взяти їх під свій контроль», – каже Морозов.

Ситуацію в Адвіївській промзоні Максим називає «просто критичною».

«На «промці» відбуваються постійні бої. Сама промзона просто перетворюється на купи будівельного сміття. Там зараз критично з тієї причини, що просто немає де тримати оборону. Буде дуже критично. Але це не змінить загальних дій Сил оборони. Після промзони йде Авдіївська так звана «старуха» – стара частина міста, де приватна забудова. Звісно, там буде дуже складно закріпитися як нам, так і ворогові», – розмірковує «Лютий».

Він припустив, що ця частина міста буде, швидше за все, сірою зоною, а українські оборонні рубежі проходитимуть далі.

«Але поки ведуться бої за промзону, тому давайте спочатку поборемося на неї, а вже коли вона перетвориться на суцільне будівельне сміття, розглядатимемо інші сценарії. У принципі влітку там було реально тримати оборону. Взимку, коли навіть немає де зігрітися, можливо, хтось і прийме рішення відійти. Але поки його немає, тому боротьба триває саме за «промку», – підсумував Морозов.