РФ готує акт капітуляції? ФРОНТ ОБРУШИВСЯ: повний провал – план Путіна порвали на шматки, ура!

Російська армія планувала оточити Авдіївку з двох боків ще від початку свого наступу на місто, проте їхні плани зірвали ЗСУ.

Задум армії РФ провалився — оточити місто не тільки не вдалося, атака супроводжувалася катастрофічними втратами росіян у живій силі та техніці. В результаті росіяни вирішили змінити тактику і тепер ведуть штурм Авдіївки в лоба, що супроводжується ще більшими втратами ЗС РФ.

Про це заявив російський військовий експерт Руслан Левієв, у прямому ефірі коментуючи плани ЗС РФ. .

«Вони зараз атакують Авдіївку фактично в лоб, що насправді ще більш витратно за людськими ресурсами, за технікою, тому ми й бачимо щодня відеозаписи російських військових, де демонструються поля, усіяні трупами російських солдатів та їх техніки. Це такий момент, що говорить, про тому, що їм навіть доводиться міняти тактику, оскільки не виходить Авдіївку взяти», — заявив Левієв.

За даними українського Генштабу, за 3 грудня ЗСУ відбили 21 атаку агресора на Авдіївку з усіх боків – це третина від загальної кількості штурмів російських сил у всіх напрямках.

Тим часом президент Росії Володимир Путін заявляє про активну оборону російських військ. Ця заява зроблена не просто так. Вона знімає з нього відповідальність за втрати армії РФ.

Про це сказав військовослужбовець та голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко.

«Якщо би росіяни доповідали своєму населенню, що проводять наступальні дії, атаки, тоді б поставало природнє запитання – а де успіхи? Чи є потреба при таких людських втратах атакувати Авдіївку? А так обгрунтування – ми в обороні, і всі жертви тільки для того, щоб втримати наші позиції», — пояснив Тимочко.

Як пишуть аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW), міністр оборони Росії Сергій Шойгу продовжує говорити, що російські війська ведуть в Україні активну оборону. Так він намагається приховати факт відсутності будь-яких перемог на фронті, зокрема щодо захоплення Авдіївки.

Шойгу та Путін операції із захоплення Авдіївки стали називати активною обороною після того, як на початку жовтня 2023 року механізовані підрозділи не досягли тактичних успіхів. Від початку жовтня окупанти продовжують кидати піхоту на штурми біля Авдіївки. Там тривають жорстокі бої.

Слова російського вищого військового керівництва про активну оборону навколо Авдіївки навмисно вводять в оману. ЗСУ ніколи не проводили масштабних наступальних операцій у районі Авдіївки з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Авдіївка є статичною українською оборонною позицією від 2014 року.

Нагадаємо, що Міністерство оборони Великої Британії показало, як окупаційна армія Росії зруйнувала Авдіївку на Донеччині.

«Це Авдіївка. Зазнає атак від 2014 року та є основною віссю російського вторгнення. Нещодавні напади тут призвели до збільшення втрат росіян на 90%», — йдеться у дописі.

Зважаючи на відсутність успіхів на фронті Росія хоче заморозити лінію розмежування фронту в тому вигляді, як вона є, піти на перепочинок, почати заново відновлювати воєнно-промисловий комплекс і через якийсь час вдарити по Україні знову.

Про це розповів військовий експерт Петро Черник.

«На мій погляд, для них зараз завдання-мінімум – вийти на адміністративні кордони Донеччини і Луганщини, їх би це дуже сильно влаштувало. І потім можна сказати банальні слова: «я спеціальну воєнну операцію закінчив, українці не хочуть закінчувати війну». І на превеликий жаль у світі можуть знайтися чимало політичних сил, які скажуть – треба починати про щось домовлятися. Найнеприємніше у нас, що в західних союзників немає розуміння, як закінчувати війну», — пояснив експерт.

Черник також наголосив, що логіка окупантів дуже проста і зрозуміла – ліквідувати українську державність. Просто вони не зуміли реалізувати це за три дні чи за тиждень, як було на самому початку задумано.