Рік пройшов! У Зеленського ошелешили несподіваною заявою, чесне зізнання: залишилось два тижні

Закінчується рік у парламенті, у нардепів залишилось 2 робочі тижні. Турборежим, який був оголошений від початку президентом і та монополія на владу – дали набагато більші можливості, ніж могли використати в “Слузі народу”.

За останній рік роботи парламенту, в уряді встигнули зробити замало. Про це в інтерв’ю програми “Перехресний допит” говорила народна депутатка з партії “Слуга народу” Ірина Верещук.

“Якщо говорити про турборежим, то та можливість і та влада, яка в нас була – не була ні в кого. Ні в однієї партії в парламенті не було фракції настільки самодостатньої, щоби голосувати за закони, не звертаючись до інших фракцій. Ми цього не використали сповна. Я мушу це визнати. Ми могли більше”, – заявила Верещук.

Вона додала, що є низка важливих та зрозумілих законів, які ще чекають своєї черги. Наприклад, щодо підвищення соціальних стандартів, підвищення пенсій, зарплат – військовослужбовцям, державним службовцям, пенсіонерам.

Крім того, нардепка вважає, що уряд має працювати без відпусток. Оскільки через пандемію коронавірусу та вимушений карантин вони не встигають виконати план законотворчих робіт.

“Я є прихильницею того, щоби ми працювали без відпусток. Був карантин, ми не працювали в повну силу, а мали б. Я вважаю, що ми дарма їли свій хліб: ми отримували заробітну плату. Нам треба допрацювати ті дні й ті законопроєкти, які чекають своєї черги”,– наголосила Верещук.

Також було цікаво почути те, як її чоловік Михайло, співробітник спецпідрозділу СБУ “Альфа”, бився з бандитами.

“Рава-Руська – містечко на кордоні. Там багато різного: і контрабанда, і різні угруповання, що й казати. Коли я ще працювала юристкою і тільки збиралася в міську раду, зрозуміла, що мені треба було якось опанувати ситуацію, щоб люди розуміли, що я впораюся із криміногенною ситуацією. А в нас було різне: і клофелін, і наркотики, й ігрові автомати”, – заявила вона.

За її словами, найбільший інтерес організована злочинність виявляла до транзитного автотранспорту.

“Було кілька банд, які чомусь подумали, що вони можуть керувати в місті. І тоді довелося попросити чоловіка… Після цього, щоправда, все пішло на краще. Усі зрозуміли, що боятися ніхто не буде”, – продовжила Верещук.

Вона уточнила, що її чоловік в ті роки очолював львівську “Альфу”.

“Він приїхав із трьома своїми колегами у вільний від роботи час. І я побачила, що таке сила духу, коли троє людей можуть побити і 30, якщо є переконаність у своїй правоті. І зрозуміла, що таке “Альфа”. Побачене дає мені надію в нашу “Альфу” і наші спецслужби”, – додала політикиня.