Рішення прийнято. В Україні офіційно продовжили карантин. Українці обурені!

Кабінет міністрів України продовжує карантин до 11 травня, заявив на засіданні уряду прем’єр-міністр Денис Шмигаль 22 квітня.

За його словами, підрахунки Національної академії наук України та Міністерства охорони здоров’я свідчать, що пік захворюваності в Україні наразі не настав.

«Виходячи з цього, уряд сьогодні ухвалить рішення про продовження карантину до 11 травня, оскільки за розрахунками Академії наук ми очікуємо піку в період між 3 і 8 травня», – заявив Шмигаль.

Він додав, що уряд має «чіткий план» виходу з карантину, який почне реалізовувати, щойно складеться сприятлива епідеміологічна ситуація. Наразі прогнози Кабміну свідчать, що така ситуація складеться 11 травня.

Правда українці бурхливо реагують на таке рішення Уряду, так як багато людей саме через карантин залишились без роботи і без грошей.

Нагадаємо, 12 березня в Україні розпочався карантин у навчальних закладах через загрозу епідемії коронавірусної інфекції і щоб не допустити її поширення. З 17 березня заборонена роботу закладів розваг та громадського харчування (окрім приготування їжі на винос), обмежений рух транспорту. Працюють магазини продуктів, побутових товарів та аптеки.

Карантин мав тривати до 3 квітня, однак згодом уряд продовжив його ще на три тижні – до 24 квітня.