Roshen придбає томський підприємець Денис Штенгелев

Після обрання Президентом України Петра Порошенка Roshen осиротіли, адже перед тим як стати Президентом України, Порошенко обіцяв продати Roshen. Президент змушений був відійти від головування своєї компанії.

 

Roshen – це потужний виробник кондитерських виробів в Україні та Східній Європі. Філії виробника розрослися далеко за межі України, і бажаючих придбати фабрики стає дедалі більше.

 

Недавно у ЗМІ з’явилась інформація, що у Росії знайшовся покупець, готовий придбати фабрики Roshen в Липецьку. Таку інформацію надає Forbes, відсилаючись на свої джерела. 

 

Покупцем має бажання стати холдинг «КДВ груп», це один з найбільших російських виробників снеків. Проте на офіційний запит видання за підтвердженням такої інформації у КДВ ніхто не дав поки відповіді.

 

За словами джерела, КДВ проявила інтерес не тільки до недавно модернізованих фабрик в Липецьку, а й на логістичний центр класу А розміром 32 000 кв. м зі щоденним оборотом понад 3500 тонн.

 

Засновник і співвласник "КДВ Групп" є томський підприємець Денис Штенгелев. Компанія заснована в 1994 році на базі кондитерського дому "Схід". У власності Д. Штенгелев ще має компанії "Бриджтаун фудс" (бренд – сухарики "Три корочки"), бренд "Бабкины семечки", а також холдинг "Сибирский берег" ("Кириешки", "BeerKa"). Виручка в минулому році склала 43,4 млрд рублів, при цьому доходи зросли на 10,8 млрд рублів.

 

Виручка російських фабрик Roshen в 2013 році збільшилася на 23% порівняно з попереднім роком і склала 2,16 мільярда рублів.

 

За даними Roshen, частка компанії на російському кондитерському ринку становила 7%.

Зараз колишній холдинг президента перебуває під управлінням фонду Prime Assets Capital. Процес підготовки та продажу активів здійснюється компанією Rothschild & Cie спільно з "Інвестиційний капітал України" (ICU).

 

У київському офісі Roshen не стали коментувати участь КДВ і порекомендували звернутися в Rothschild & Cie та ICU. Представник Rothschild & Cie Алекс Сіммонс не став давати коментарів. У ICU не дали відповіді на питання Forbes.

 

Російський філіал Roshen продовжує працювати на теренах Російської Федерації та хто ж отримає цей бізнес у свої руки. Адже резонанс ця фірма має, і не тільки через якість солодощів. 

 

Автор: Yavkubi