Російський танкер сів на мілину на півдні Сахаліну, почався витік нафти

У російському танкері Надежда, що сів на мілину в суботу вранці в районі порту Невельськ на південно-західному узбережжі Сахаліну, пошкоджено танк з мазутом і затоплено машинне відділення.

Як повідомляє ГУ МНС регіону, за попередньою інформацією, під впливом вітру якір при виїмці вдарив об корму, передає Корупція Інфо

 Внаслідок чого танкер отримав тріщину в машинному відділенні.

"Зі слів капітана, при огляді танкера виявлено затоплення машинного відділення і пошкодження іншого танка з мазутом. Зараз на поверхні води спостерігаються райдужні плями від нафтопродуктів, обсяг витоку встановлюється", – йдеться у повідомленні російського відомства.

Фахівці аварійно-рятувальних формувань встановлять бонові загородження.

"На даний час забруднення берега Невельська не виявлено. Відкачування нафтопродуктів та обстеження дна судна буде проводитися після поліпшення погодних умов в цьому районі", – йдеться у повідомленні ГУ МНС регіону.

За даними МНС, на борту танкера Надежда знаходиться 786 тонн палива, з них 426 дизельного палива і 360 мазуту. Судно знаходиться на відстані до 150 метрів від берега. На борту знаходяться 8 членів екіпажу.