Росія стягує танки і військових на Донбас: бійці ЗСУ готові давати відсіч – Наєв

Російська Федерація посилює свої військові частини важким озброєнням та солдатами біля українського державного кордону у Луганській області. Українські захисники готові до провокацій окупаційних військ.

Командувач ООС Сергій Наєв у коментарі популярій медіа групі, розповів, що на тимчасово окупованій території Луганщини зафіксували 44 танки. Їх проросійські бойовики стягнули до населених пунктів Мирного й Круглика.

Хотів би зазначити, що вдовж державного кордону Росія зараз здійснює посилення своїх військових частин. Є чіткі дані, що на полігони Кадамовський та Кузьмінський прибули нові батальйони тактичної групи. А вздовж держкордону на Луганщині – підрозділи третьої мотострілецької дивізії,– сказав Наєв.

У той же час, українські військові проводять розвідку і в разі наступу готові дати відсіч ворогу. Бійці ЗСУ вже знешкодили безпілотник окупантів, за допомогою якого вони шпигували на маріупольському напрямку.

Речник Міноборони Максим Праута з посиланням на дані розвідки повідомив, що Росія збільшила постачання боєприпасів, пального та іншого військового майна на окуповані території. Також, бойовики на Донбасі напередодні виборів в Україні активно залякують місцеве населення, поширюючи фейки.

Варто зазначити, що збройні сили України увійшли до десятки найсильніших армій у Європі, за підсумками минулого року, та за версією видання Business Insider.

Рейтинг опубліковано на сайті видання. Гідну відповідь у разі агресії, тепер Україна без сумніву може.

Як зазначається, у рейтингу українська армія посіла 10 місце. За даними аналітиків, військовий бюджет України становить $4,88 млрд. Українська армія складається з 1,1 млн військовослужбовців, 2214 танків, 240 військових повітряних суден, з яких 39 винищувачів, і 25 морських суден.

До топу армій  увійшли Франція та Велика Британія. На четвертому місці опинилася Туреччина, далі йдуть Німеччина, Італія, Іспанія, Польща та Греція.

На останній, 25 сходинці рейтингу, опинилася Бельгія.

При складанні рейтингу видання враховувало такі фактори, як географія, логістика, природні і промислові ресурси, різноманітність і чисельність озброєння та техніки, кількість живої сили, розвиненість країни в цілому тощо.