Росія стягує війська у Бєлгородську область! Набирають додаткові батальйони – хочуть завадити українській армії

Російські окупанти вирішили зробити все можливе, щоб зайняти опорний пункт на підступах до Харкова. Для цього в бєлгородську область набирають додаткові батальйони та тактичні групи, повідомляє Інститут війни (ISW).

9 травня представники Пентагону заявили, що, попри те, що на півночі є лише три батальйонні тактичні групи, російські війська продовжують намагатися оточити Харків у формі підкови з півночі та сходу.

Додатково на бєлгородщині окупанти накопичили 19 БТГр. Можливо, їм вдасться посилити напрямок на Харків, щоб не допустити якнайшвидшого виходу українських військ на кордон з росією. Той же представник Пентагону додав, що за минулий тиждень українські війська відкинули противника майже на 48 кілометрів на схід. Ймовірно, йшлося про визволення від загарбників селища Старий Салтів на Вовчанщині.

Водночас росія зіштовхнулася із серйозною проблемою “компенсування” бойових втрат, які Кремль продовжує приховувати. На переконання експертів, тривалі РФ зусилля щодо “таємної мобілізації” навряд чи призведуть до значної бойової могутності.

З огляду, що контрнаступ ЗСУ іще більше розширився на північний схід від Харкова, і, ймовірно, найближчими днями або тижнями просунетьсядо кордону рф.

Зазначається, що офіцери середнього класу різного рівня, навіть до рівня батальйону, або відмовлялися виконувати накази, або «не підкоряються їм з тією самою швидкістю, яку можна було б очікувати від офіцера».