Розчарований в «ідеалах ДНР» бойовик здався СБУ (ВІДЕО)

Ще один бойовик з лав «армії Донецької народної республіки» перейшов на бік України і добровільно здався правоохоронним органам. Він служив у бандоформуванні «Оплот» та був настільки вражений порядками «ополченців», що не побоявся здатися на милість МВС і СБУ.

Новину повідомляє прес-служба відомства, передає Корупція.Інфо.

«Служба безпеки України продовжує реалізацію програми повернення на підконтрольну Україні територію громадян, які добровільно відмовилися від участі в бойових діях на боці т.зв. «ДНР/ЛНР». Так 23 вересня повернувся черговий бойовик незаконних збройних формувань т.зв. «ДНР». З початку року він прибув у Донецьк та був зарахований «рядовим-стрілком « до терористичного угруповання «бригада Оплот», – йдеться в повідомленні перс-служби.

Перед тим, як приступити до виконання своїх обов’язків в «Оплоті»,  бойовик пройшов спеціальні курси підготовки, які вели офіцері з Росії. Він посвідчив, що разом із ним в цих курсах брали участь і численні найманці із сусідньої держави.

В бойових діях «стрілок» фактично участі не брав. Він виїжджав у район Докучаєвська та здійснював візуальне спостереження за тим, як пересуваються підрозділи української армії, про що й докладав своєму керівництву. Також він чергував на постах російсько-терористичних сил.

«За його словами, бойовик розчарувався в «ідеалах ДНР» через алкоголізм та наркоманію серед найманців. Останньою краплею стало вбивство «командиром» підрозділу підлеглого», – кажуть в СБУ, що підтверджується і наданим відео.

У зв’язку з тим, що колишній стрілок «ДНР» добровільно здався правоохоронним органам, визнав свою вину та погодився співпрацювати в усіх напрямках, в майбутньому він може бути звільненим від кримінальної відповідальності.