РОЗПАЛ СЕЗОНУ: Що буде з цінами на продукти найближчим часом. Правда, яка приголомшує!

Популярне:Звірство якесь!!! На Рівненщині мати жорстоко зарізала свого сина

Вперше за пів року ціни на продукти харчування в Україні завмерли, передає Корупція.Інфо

За даними Держстату за останні десять днів ціни на деякі продукти падали на деякі росли, але більшість з них залишалися стабільними. Подешевшали 9 найменувань зі списку 23-х соціальних продуктів харчування. Нарешті дочекалися сезонного впливу на ціни на продуктовому ринку України.

Про це на своїй сторінці в Фейсбук написав Генеральний директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Хотілося б відзначити здешевлення буряка – на 1,5 грн., Курячих яєць – на 1,3 грн., Капусти – на 1 грн., Картоплі – на 90 копійок, гречки – на 25 копійок. На сьогодні, середня ціна буряка складає 7,6 грн. за кг., курячих яєць – 10,5 грн. за десяток, капусти – 15,8 грн. за кг., картоплі – 9,1 грн. за кг., гречки – 24,8 грн. за кг. Також подешевшали макаронні вироби і цукор.

За перші десять днів липня подорожчали: вершкове масло на 1,3 грн., Куряча тушка на 1,1 грн., Сало на 90 копійок, свинина на 75 копійок, яловичина – 60 копійок, а сир м'який на 40 копійок.

Ці продукти в середньому коштують: вершкове масло – 142,5 грн. за кг., куряча тушка – 46,6 грн. за кг., сало – 45,7 грн. за кг., свинина – 97,9 грн. за кг., яловичина – 104,9 грн. за кг., сир м'який – 92,9 грн. за кг.