Ридає вся країна! Він був справжнім героєм: це неможливо передати словами – крик і плач!

Україна продовжує втрачати у боротьбі за незалежність своїх найкращих людей. Стало відомо, що на війні проти окупанта загинув військовослужбовець Дмитро Лесич.

За попередніми даними, чоловік загинув під час виконання бойового завдання. До початку вторгнення Лесич працював юристом.

Колега військовослужбовця адвокат Максим Попов розповів, що Лесич завжди віддавав перевагу справам, де треба було захистити інтереси громади та людей.

До повномасштабного вторгнення військовий працював над низкою важливих для усього міста та країни проєктів стосовно захисту прав громадян на чисте та безпечне довкілля, об’єктів природно-заповідного фонду, культурної спадщини Одеси, а також збереженні парків, скверів та узбережжя міста від забудови.

«Ще у студентські роки Дмитро був активним та небайдужим громадянином, брав участь у багатьох акціях прямої дії, мирних зібраннях та акціях протесту в місті Одеса», – сказав Попов.

Адвокат зазначив, що 24 лютого 2022 року, після вторгнення Росії, Дмитро одразу пішов записуватись до лав територіальної оборони.

Під час першої відпустки Дмитра Максим Попов поспілкувався з Дмитром стосовно того, чому він вирішив піти на фронт. Хлопець розповів, що просто «не зможу жити так, як жив до цього і не зможу просто так сидіти й працювати».

«Тому що саме існування не тільки моєї професії, але й моєї держави наразі вирішується, і поставлено питання про існування таких ознак держави як суверенітету, незалежності й інших притаманних сучасним державам рис», – казав військовослужбовець.

За словами Попова, Дмитро також вважав, що саме волонтерський рух – це «один зі стовпів, на яких тримається оборона нашої держави».