Саакашвілі дотис! Поставлять свого – скандал в Укрзалізниці. Ніхто не чекав

Уряд повинен призначити голову правління “Укрзалізниці” Володимира Жмака, якого лобіювали на посаду міністр Владислав Криклій і Михайло Саакашвілі. Таке рішення було прийнято після кулуарних переговорів з членами Наглядової ради “Укрзалізниці”.

Про це пише журналіст Кирило Сазонов, повідомляє Цензор.нет

“Серед усіх кандидатів, за дивним збігом обставин, найдостойнішим виявився колишній заступник Саакашвілі в Одеській ОДА, член наглядової ради аеропорту” Бориспіль “Володимир Жмак” – повідомляє Сазонов.

“Є підстави стверджувати, що його кандидатуру підтримали не через професіоналізму, а внаслідок чергових кулуарних домовленостей. І це викликає купу запитань до самого конкурсу”, – пише Сазонов.

На думку Кирила Сазонова, у Володимира Жмака виявилося потужне лобі, яке “працювало” безпосередньо з керівництвом країни.

“Рекомендували його відразу з двох сторін. Перший лобіст – це Саакашвілі, який не тільки був керівником Жмака в Одеській ОДА, а й навчався з ним в Інституті міжнародних відносин КНУ ім. Т.Шевченка. Другий – міністр інфраструктури Владислав Криклій, який спочатку з допомогою маніпуляцій переконав керівників в професійну придатність Жмака, а потім, методами, далекими від моральних, “обробив” членів наглядової ради “- заявив Кирило Сазонов.

У кулуарах говорять, що на темі “Укрзалізниці” Саакашвілі і Криклій зараз “подружилися” і вже малюють схеми подальшої “співпраці” на залізниці. Проблема лише в тому, що буквально кілька місяців тому Саакашвілі розповідав про корупцію в тарифах на вантажні перевезення на залізниці. Тобто вже зараз можна сказати, що цей політичний союз – ситуативний і протримається він лише до першого конфлікту інтересів.

“А що ж сам Володимир Жмак? А він просто буде виконувати те, що стануть спускати” старші товариші “. Оскільки підтримки керівництва держави він не має, і може розраховувати тільки на допомогу Саакашвілі і Криклій”.

З його біографій може здатися що він “ефективний менеджер”: радник президента “Київстару”, президент українського представництва російської групи нафтових компаній ТНК-BP, член наглядової ради “Борисполя”. Але фактично він не має досвіду успішного управління великими компаніями, а той досвід, який у нього є – викликає багато сумнівів. Тобто велике питання, чи можна йому довіряти в управління одне з найбільш стратегічних інфраструктурних підприємств України.