Саакашвілі викрив корупційні закупівлі газу

Одеський припортовий завод уклав корупційний контракт на постачання газу. До такого висновку прийшли учасники засідання Наглядової ради реформ держпідприємств.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook глава Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі, який є головою цієї ради, передає Корупція Інфо

У засіданні брали участь міністри економіки, інфраструктури, аграрної політики, голова фонду держмайна, представник Президента в Кабінеті Міністрів, представники МВФ, ЄБРД та експерти.

"На мою пропозицію, в числі інших питань обговорили контракт із закупівлі газу, укладений Одеським припортовим заводом через підставну компанію. Прийшли до одноголосного висновку, що контракт корупційний і завдає великої шкоди нашому бюджету. Попередня оцінка цього збитку – 90 млн $ на рік. Будемо зупиняти за допомогою прокуратури і всіма іншими методами ", – повідомляє Саакашвілі.

Раніше повідомлялося, що напередодні приватизації Одеський припортовий завод уклав газовий контракт з невідомою компанією, який позбавить завод частини валютної виручки.

З листопада на ОПЗ почала поставляти газ маловідома австрійська компанія Antra GmbH, що має українське коріння. Новий постачальник прийшов на зміну структурам групи Приват, які з липня постачали завод газом.