Сальдо затримано? СБУ викрила колаборанта – вибили двері з ноги, зрадник влип – так буде з кожним!

СБУ затримала депутата Херсонської облради, який допоміг відкрити російський військовий шпиталь у захопленому госпіталі.

Служба безпеки України затримала чергового колаборанта, який допомагав Росії під час окупації Херсона.

Підозрюваний є чинним депутатом обласної ради. Після захоплення контролю над обласним центром вона підтримала російських агресорів та пропонувала їм допомогу у війні проти України.

Під особистим патронатом гауляйтера  Сальдо ця колаборантка була призначена керівником так званого «медичного сектору» в обласній окупаційній адміністрації Російської Федерації.

На цій «посаді» вона організувала переобладнання захоплених лікарень у військові госпіталі для поранених нацистів.

Крім того, ця злочинниця також займалася постачанням медичних препаратів для російської армії та окупаційної влади країни-окупанта.

Для того, щоб залишатися в тіні, цей колаборантка обрала собі псевдонім, який використовувала як під час «реєстрації» у фейковій агентурі, так і під час продовження своєї підривної діяльності на користь Росії.

Після звільнення Херсона цей чиновниця переховувалась в місті, сподіваючись уникнути покарання, перебуваючи «поза політикою».

Через деякий час зловмисниця планувала втекти до тимчасово окупованого Криму під псевдонімом. Однак співробітники СБУ вчасно викрили та затримали цю колаборантку.

На підставі зібраних доказів співробітники СБУ повідомили їй про підозру за п. 1 ч. 5 ст. 111 Кримінального кодексу України (пособництво, тобто добровільне обіймання громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій у незаконному органі влади, створеному на тимчасово окупованій території).

Наразі депутатка перебуває під вартою. Їй загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Розслідування проводилося Управлінням Служби безпеки України в Херсонській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.