Самогубство армії РФ! ВСЯ АРМІЯ знищена – ЗСУ побили рекорд: прямо під Куп’янськом. Втратили усіх!

Російські окупаційні війська продовжують намагатися атакувати українських військових на Куп’янському напрямку. Лише минулої доби ворог обстріляв позиції ЗСУ сотнями артилерійських снарядів, а також застосував авіацію.

Однак завдяки грамотно побудованій обороні українських захисників росіяни не мали жодних успіхів.

Про це в ефірі телемарафону розповів речник Східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий.

За його словами, противник намагається перехопити ініціативу на Куп’янському напрямку. Протягом 11 серпня ворог намагався 8 разів атакувати позиції ЗСУ. Поряд з артилерією агресор активно використовував бойові вертольоти та штурмову авіацію.

“Ворог намагається підняти ескалацію, намагається перехопити ініціативу, атакує наші позиції. За цю добу в районі Іванівки та Синьківки відбувалися основні атакуючі дії – 8 разів ворог намагався атакувати наші позиції, 328 разів завдавав ударів усіма видами та калібрами артилерії – від мінометів до РСЗВ. Здійснив 10 авіанальотів бойовими вертольотами та штурмовою авіацією”, – сказав Череватий.

Внаслідок боїв українські військові ліквідували десятки окупантів, а також знищили різну техніку армії РФ. Загарбники втратили танки, БПЛА та артилерію.

“Під час відбиття ворожих атак було знищено 69 окупантів, 97 поранено. Підбито два танки Т-72, три бронеавтомобілі, знищено гаубицю Д-30, 120-мм міномет, два безпілотники типу ZALA і один командно-спостережний пункт”, – зазначив Череватий.

Крім того, Череватий зазначив, що на цей напрямок ворог активно перекидає резерви. Але вже тривалий час окупанти не можуть досягти суттєвого прогресу навіть на рівні тактичного успіху. Спікер Східного угруповання військ ЗСУ пояснив, що такими діями росіяни намагаються перетягнути підрозділи ЗСУ з Бахмутського напрямку, а також показати бодай якісь успіхи.

 

Додамо, Інститут вивчення війни проаналізував заяви українських військових та російських джерел, щоб визначити мету наступу окупантів поблизу Куп’янська в Харківській області.

«Російські сили могли посилити наступальну активність на лінії Куп’янськ — Сватове — Кремінна, щоб скористатися оперативною увагою України в інших місцях та відвернути українські підрозділи від важливіших ділянок фронту. Спікер Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий заявив, що українські сили значно посилили оборону на Куп’янському напрямку останніми днями, що вказує на те, що російським силам, можливо, вдалося залучити до цього району додаткові українські сили», – розповіли аналітики ISW.

Також аналітики зазначили, що оголошення про обов’язкову евакуацію з Куп’янська «не обов’язково вказує на те, що українські сили очікують, що російські сили вимагатимуть значних успіхів».

У ISW також проаналізували заяви декількох російських джерел, щодо успіхів РФ на цій ділянці фронту, однак аналітики це не підтверджують.

«ISW не спостерігала візуального підтвердження російських заяв про наступ на північний схід від Куп’янська. Російські блогери неодноразово заявляли про широкий наступ росіян на південний захід від Сватового, в ISW також не спостерігала візуального підтвердження цих тверджень, попри те, що цим твердженням вже кілька тижнів», – пишуть аналітики.

Не зважаючи на це, штурмові загони армії РФ постійно проводять атаки на Куп’янському напрямку на Харківщині, але українські захисники стоять на своїх позиціях. При цьому “сіра зона” значно збільшилася.

Про це повідомив в етері національного телемарафону начальник ХОВА Олег Синєгубов.

За його словами, постійно під обстрілами перебувають населені пункти на півночі, це Богодухівський та Харківський райони, а також на Куп’янському напрямку.

“Там ворог веде наступальні дії, постійно штурмуючи позиції наших військових. І продовжує терор місцевого населення, обстрілює керованими авіабомбами й, звичайно, що по цьому напрямку ми оголосили евакуацію”, – нагадав Синєгубов.

“Наші військові на своїх позиціях стоять, однак ворог значно розширив лінію фронту, оскільки постійно атакує саме штурмовими загонами. «Сіра зона», яка знаходиться фактично на лінії фронту, значно збільшилася. Від цього цивільне населення так само страждає”, – додав начальник ХОВА.