Савченко вимагає від Порошенка переговорів із лідерами “ДНР/ЛНР” (ФОТО, ВІДЕО)

Депутат парламенту Надія Савченко на акції на підтримку українських полонених біля адміністрації президента України закликала владу до рішучіших кроків з їх звільнення, передає Корупція.Інфо

Вона, а також її сестра Віра Савченко, наголосили, що ця акція – це спосіб нагадування українській владі про заручників, які перебувають на неконтрольованих Києвом територіях Донбасу.

"Мене обурює те, що президент називає себе єдиним переговорником. Якщо це так, то чому досі він не говорить із Захарченком (лідер "ДНР" – Ред.) і Плотницьким (лідер "ЛНР" – Ред.)?" – сказала вона.

Пані Савченко вважає, що президент має розробити і запропонувати швидкий механізм видачі й обміну людей, оскільки зараз, твердить вона, ця процедура може займати місяці.

Тим часом, за даними Об’єднаного центру з координації пошуку, звільнення незаконно позбавлених волі осіб, заручників та встановлення місцезнаходження безвісти зниклих в районі проведення антитерористичної операції при Службі безпеки України станом на 1 серпня 2016 року загалом знайдено і звільнено 3080 осіб. У заручниках залишається 107 людей. Вважаються зниклими безвісти 498 осіб.

Надія Савченко сказала, що продовжує акцію голодування на підтримку полонених.

"Ми нікого не критикуємо, ми просто не даємо забути. Бо зараз багато хто на морях, а ми – тут. Хочу нагадати, що у звільненні Надії величезну роль відіграв тиск громадськості", – заявила Віра Савченко.

Як передає кореспондент ВВС Україна, в акції взяло участь близько 50 людей, у тому числі родичі полонених.

Вхід на територію адміністрації президента охороняли поліцейські, а також близько 20 бійців спецпідрозділу КОРД.