СБУ знайшла підпільну авіамайстерню по ремонту двигунів бойових вертольотів (відео)

Групу ділків, які організували нелегальний ремонт цивільних і військових авіаційних двигунів і видавали на них підроблені сертифікати якості відомого запорізького авіапідприємства, викрила Служба безпеки України спільно з поліцією.

Авіамастерня розміщувалася у гаражі. Клієнтів шукали посередники, переконуючи, що ремонт двигунів буде відбуватися на заводі, повідомляє прес-центр СБУ. Однак, на заводі тільки викрадали комплектуючі, необхідні для ремонту, повідомляє Корупція.Інфо

У «майстрів» не було відповідної кваліфікації та ліцензії на проведення ремонтних робіт авіаційної техніки. Тим самим створювалася реальна основа для авіакатастроф, що могло стати підставою для компрометації запорізьких підприємств-розробників і виробників авіаційної техніки, а також завдати шкоди державним інтересам України.

Під час обшуків у приміщеннях і гаражі зловмисників співробітники СБУ вилучили відремонтований двигун, який встановлюється на військових вертольотах Мі-8 та Мі-24, багато агрегатів і комплектуючих, викрадених з авіапідприємства, печатки комерційних структур з ознаками фіктивності, бланки, формуляри до авіаційної техніки, підроблені сертифікати якості, а також приладдя для виготовлення підроблених номерів авіаційних двигунів.

Також правоохоронці вилучили у ділків авиакомплектуючи загальною вартістю понад чотирьох мільйонів гривень.

Відкрито кримінальну виробництво за ст. 185 Кримінального кодексу України – крадіжка. Тривають слідчі дії.