Шахтарі Львівщини опублікували заяву до влади та ЗМІ

У спільнотах шахтарів Західної України в соціальній мережі ВКонтакте вчора з’явилась заява від шахтарів Червонограду, повідомляє ІА Корупція Інфо.

Повний текст заяви (орфографія збережена).

«CПРОТИВ ВЛАДІ? ШАХТАРІ НАСТУПАЮТЬ!

Все, що зараз висвітлюється в ЗМІ про акцію шахтарів, є серйозним і безпідставним звинуваченням. Сьогодні шахтарські міста Львівщини, Волині переживають потрясіння від обріхуванння і низькості тих методів влади, які вона використовує, щоб дискредитувати гірників.

Ясно і зрозуміло, що влада є незадоволеною протестами шахтарів. Коли хвилю солідарного протесту гірників вже неможливо контролювати ні президенту, ні міністру, знаходяться методи та заходи, щоб «подавити безкровно» вугільну галузь в цілому. Ахметов, Григоришин та купа інших «інструментів», можновладці використовують в очорненні робочого народу.

Думка шахтарів в цьому єдина – ЗМІ висвітлює те, що скаже влада. Треба зробити сюжет «пісяючого мальчіка» – ось вам, «шахтар-тітушка – нате вам, хочете заробити – нате «денюжку»… Брудна закулісна гра – ось що це. Невже запроданці не бояться кари Божої?

Так, в країні триває війна, назрів соціальний вибух суспільства України. Тисячі людей доброї волі допомагають нашій «розкраденій» країні у цій вбивчій війні. А ЗМІ плавно переключилися з новин фронту на біотуалети в кущах Маріїнського парку… Чи можливо протестувальникам потрібно було привезти з собою «горщик»? Де ви були, промінчики правди, коли у січні, лютому цього року шахтарі на морозі і дощі стояли під стінами Верховної Ради України та будівлею Міненерговугілля? Ви завжди висвітлювали істину і правдиву інформацію, чому ж тепер треба все перекрутити? Це виглядає, як шукання ЗМІ компроматів на дискредитацію гірників… Чи це не замовлення?

Влада кожного разу була попереджена про акцію протесту, чому не подбала про людей, які будуть мітингувати (забезпечення біотуалетами), при всьому цьому діючі (два) туалети в районі проведення акцій нe працювали…
Минулі протести до шахтарів хотіли приєднатися свободівці та комуністи, це правда – гірники проганяли їх.
Щоб назвати «тітушкою» шахтаря-роботягу – це просто смішно, мабуть, дуже комусь на цьому залежало…

Як в минулі рази так і сьогодні влада ігнорує шахтарів.

Думаємо, потрібно діяти на місцях, запрошувати пресу не тільки нашу українську, але і європейську, щоб неможливо було сфальшувати ситуацію. Потрібно створювати місцеві громадські комітети не залежно від профспілок. Робочим колективам шахтарів терміново потрібно замінити «старі» профспілки, адже до молодого вина старого не наливають…

Сьогодні, так як і у владі, і на вугільних підприємствах процвітає корупція, налагоджені відпрацьовані корупційні множинні схеми шахтарських «босів», де рука руку миє… Начальники та їхні «раби-шахтарі», що відпрацьовують на їх «євроремонтах», городах-дачах, «помивках» власних машин, носіння «поклонів» за розряди, прогинання спини на «феодалів», навіть не гидують вирощеною картоплею та куснями сала, де голосування в робочих колективах дільниць проходить за сценарієм начальника… Де правда є злом, де зло є правдою…

Коли люди вірять в правду – вона їх і захистить. Звичайно, успіх буде, бо нас почули і бояться. Шахтарський рух – найбільш прогресивна сила українського народу!», – йдеться у заяві шахтарів.