“Що нам ще зробити?”: Нацкорпус пікетував АП. Головні вимоги

Сьогодні, 4 червня, активісти Національного корпусу пікетували Адміністрацію президента в Києві.

"Відповідний законопроект дуже довго розглядається в парламенті, тому ми вимагаємо від Зеленського як від президента України підписання відповідних указів", – заявили в Нацкорпусі.

Активісти вимагають від Зеленського внести зміни в указ президента №215/2001 для спрощення процедури прийняття в громадянство іноземних добровольців. Зокрема, звільнити їх від обов'язку подавати "довідку про несудимість", видану країною походження і скоротити термін розгляду поданих документів.

Також вони вимагають створити робочу групу під керівництвом компетентних представників АП, яка надаватиме допомогу в отриманні добровольцями громадянства і ввести до складу Комісії з питань громадянства представників волонтерських і ветеранських організацій.

Мітингувальники прийшли з банерами "Добровольці вибороли громадянство на передовій!" і "Що нам ще зробити, щоб отримати громадянство?", прапорами Національного корпусу і прапорами Білоруської Народної Республіки під центральний вхід до Адміністрації президента, де озвучили свої вимоги в мікрофон. До активістів вийшов представник АП і прийняв їхню заяву.