” Щоб залишили нас у спокої”: Тимошенко зробила розгромну заяву

Тимошенко закликала світ не пропонувати Україні шляхи, які передбачають лише формальне відновлення суверенітету.

Таку точку зору вона озвучила під час виступу в рамках панелі "Майбутнє України очима українських політиків" на форумі "Ялтинської європейської стратегії" у Києві, повідомляє прес-служба політсили.

"Нам потрібен справжній мир. Це означає, що нам потрібно повне відновлення цілісності нашої території, нам потрібна повна демілітаризація окупованих територій, нам потрібно, щоб країна-агресор – Російська Федерація – залишила нас у спокої, і щоб два мільйони біженців, яких зараз називають внутрішньо переміщеними особами, повернулися назад додому. Ми хочемо бачити реальний мир і справжнє відновлення нашої територіальної цілісності", – підкреслила політик.

Популярне: Одружуватися в Україні можна буде лише за однієї умови: в Раді прийняли новий закон

Лідер "Батьківщини" закликала світ не пропонувати Україні шляхи, що передбачають лише формальне відновлення свого суверенітету, залишаючи окуповані зараз території реально непідконтрольними Києву.

На думку Тимошенко, зараз державі потрібна нова стратегія миру, яка б враховувала Будапештський меморандум, до якого нинішня влада даремно не апелює.

"Я проти того, щоб його відкинули в сторону і зробили вигляд, що його не існує. Якщо сильні країни світу дають гарантії будь-якій країні, включаючи Україну, якщо ми відмовляємося від ядерної зброї, то ми повинні бути впевнені, що це – не папірці, а реальні вагомі відповідальні гарантії", – заявила вона.